Claudiu Bleonţ, desfiinţat  de liderul PNL Beliş: „Un nou mod de a desemna candidaţii PNL, adică după poza de la brâu în jos!“

Claudiu Bleonţ, desfiinţat  de liderul PNL Beliş: „Un nou mod de a desemna candidaţii PNL, adică după poza de la brâu în jos!“

Claudiu Bleonţ şi premierul Victor Orban. FOTO: Arhivă personală

„Această comunitate este considerată şi tratată de către cei care fac asemenea desemnări ca o colonie de babuini”, a susţinut liderul organizaţiei locale PNL Beliş, Viorel Crainic, despre decizia PNL de a-l numi pe actorul Claudiu Bleonţ drept candidat din partea partidului la Primăria Beliş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele PNL Beliş, Viorel Crainc spune că până la acest moment organizaţia nu a fost anunţată oficial, nici telefonic, nici printr-o hârtie scrisă, că are un membru nou sau că cineva din afară ar candida din partea partidului pentru funcţia de primar al comunei.
 
„Văd că e o procedură nouă, acum, să anunţi candidaturi fără a ţine cont de propunerile sau de părerile organizaţiilor din teritoriu. Nu spun că e un lucru general, spun doar că asta s-a întâmplat la Beliş, dacă e să dăm crezare zvonului despre potenţialul candidat PNL care este vânturat acum prin presă, ca propunere pentru comună. Nu spun că ar fi una bună sau una rea, nu mă refer la calitatea candidatului, mă refer doar la modul cum acesta este desemnat. Adică, cum poţi tu să desemnezi un candidat fără să întrebi, măcar, organizaţia locală: «Voi ce părere aveţi, ce credeţi, care este candidatul cel mai potrivit pentru comuna voastră?». Înseamnă că nu contezi, ca organizaţie locală! Adică, pentru ce contezi, dacă nu ai dreptul să propui un candidat, tu, ca organizaţie locală? Cum poate cineva din afară să cunoască mai bine decât tine realitatea dintr-o anume zonă sau dintr-o anumită comunitate? E o procedură ciudată, pentru mine!” – a declarat, pentru Făclia, liderul organizaţiei locale PNL Beliş, Viorel Crainic.
    

„Încă consider o glumă această anunţată candidatură a d-lui Bleonţ”

„În momentul acesta, încă, eu consider că această anunţată candidatură a d-lui Bleonţ este o glumă! Sigur, Claudiu Bleonţ este un nume cunoscut în… lumea lui artistică, în mediul artistic şi nu vorbim de valoarea lui artistică, nici de valoarea lui umană, morală, de valoarea persoanei lui, ci vorbim de faptul că, dintr-o dată, după o lună, două, trei, după ce vii într-o comunitate şi nu poţi nici măcar să-i saluţi pe cei din jurul tău – pentru că, fiind pandemie, stai în casă! -, uitându-te pe geam îţi dai seama că tu te regăseşti acolo dintotdeauna! Şi brusc, când ieşi în drum – că deblochează guvernul uşile şi starea de urgenţă este suspendată – ai o revelaţie: «Vreau să fiu primarul vostru!» Sigur că o iei ca pe o glumă, nu? Venind această propunere din partea unui artist, zici: «Da, ei sunt un pic mai… fantezişti, sunt oameni mai de… distracţie, oameni care gustă glumele şi care ştiu să arunce o glumă atunci când trebuie». Ei, dar gluma asta văd că este acum tratată la modul serios, prin aceea că acest domn Claudiu Bleonţ chiar a fost hirotonit de la Bucureşti sau de la Uniunea Europeană sau de la cine mai ştie cine face desemnările, pentru Beliş. Aţi văzut ce interesantă devine, dintr-o dată, comuna Beliş, pentru toţi? Îl trimitem acolo pe dl Claudiu Bleonţ pentru că… ce? Pentru că această comunitate nu este capabilă să facă o propunere din rândurile membrilor ei! Această comunitate este considerată şi tratată de către cei care fac asemenea desemnări ca o colonie de babuini, unde nu se poate găsi un lider, sau un mascul alfa ori o femelă, care să-i reprezinte” – a mai declarat Crainic.
 
Claudiu Bleonţ şi-a dat pantalonii jos la o conferinţă de presă. 
 

„Ne mai arătam şi noi boxerii, ni-i trăgeam mai în sus sau mai în jos, să se vadă şi «argumentele» noastre!”

Crainic face referire la incidentul în care Claudiu Bleonţ şi-a dat pantalonii jos la o conferinţă de presă: 
„Argumentul lui Bleonţ, pe care l-am văzut şi într-o poză care circulă de o vreme prin zonă, nu aş spune că este suficient de… convingător! Dacă stăm să vorbim despre acest argument, probabil că putem să avem şi noi «argumente», poate chiar mai… solide! Dar, probabil că acesta este un nou mod de a desemna candidaţii din partea Partidului Naţional Liberal, adică după poza de la brâu în jos! Noi încă n-am luat cunoştinţă de acest criteriu, pentru că ne mai făceam şi noi nişte teme, ne mai arătam şi noi boxerii, ni-i trăgeam mai în sus sau mai în jos, să se vadă şi «argumentele» noastre!” – a declarat, ironic, Viorel Crainic, adăugând: „Vii şi spui că ai avut o revelaţie. Orice om sensibil care ajunge pentru prima dată în Beliş are o revelaţie, pentru că este o zonă fascinantă, fascinantă prin tot ce există aici. Dacă ar fi să ne luăm după criteriile astea, de îndrăgostiri de locul numit Beliş, noi ar trebui să schimbăm primarul nu o dată la patru ani, ci de două ori pe zi! Toată lumea care vine la Beliş se îndrăgosteşte de Beliş. Asta nu înseamnă însă că trebuie să-i punem primari. Da, e o onoare pentru noi, e o plăcere să auzim aceste vorbe, e o onoare să avem personalităţi de talia lui Claudiu Bleonţ, cărora să li se lipească de suflet zona noastră, dar asta nu înseamnă că după 5 minute de stat în Beliş să vrea să fie primarul acelei comune. Este un pic cam mult! Ca să fii agreat de o comunitate, îţi faci o intrare treptată, de bun simţ, stai trei-patru ani în comunitatea respectivă, ca să-ţi cunoşti măcar vecinii (că date despre suprafaţa comunei ori despre istoria comunei găseşti în orice materiale informative de la centrul turistic), şi abia după aceea, după ce ai cunoscut oamenii, problemele lor, îndrăzneşti… Altfel, îi ofensezi pe oameni, că vii brusc şi le spui: «Eu vreau să fiu liderul vostru! Eu vreau să fiu masculul alfa!». Şi mai este ceva. Când vii, după două luni de şezut într-o localitate, nu spui «asta este ograda mea!». Nu, asta nu este ograda ta, este ograda noastră, domnule Bleonţ!” – a spus Crainic pentru sursa citată. 
 
Crainic susţine că dacă Bleonţ va fi impus de la Bucureşti nu va avea sprijinul filialei locale: „să trimită de la Bucureşti şi votanţii”.


Ce spune Bleonţ

Actorul Claudiu Bleonţ locuieşte de trei luni la Beliş, şi-a făcut buletin de Beliş în 27 mai a.c., fiind domiciliat la Vila Vals, recent achiziţionată de un italian. Pentru că „s-a îndrăgostit” de Beliş, vrea să fie primar la Beliş, iar candidatura sa, din partea PNL, a fost girată (conform propriei declaraţii) de primul ministru Ludovic Orban.
 
Întrebat ce consideră că îl recomandă în mod special pentru această funcţie, Claudiu Bleonţ a răspuns, la începutul lunii iunie, pentru Făclia: „Experienţa mea ca actor, ca unul dintre actorii importanţi ai generaţiei mele, CV-ul, faptul că sunt, în momentul acesta, colaborator la două teatre naţionale de marcă”. De asemeni, a venit cu argumentul că „a face un spectacol de teatru înseamnă a administra o situaţie dintre oameni”, şi că are colegi, „George Ivaşcu, care a ajuns ministrul Culturii, sau Maia Morgenstern, care este directoarea Teatrului Evreiesc din Bucureşti”.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările