Boc e convins că lucrările la metroul din Cluj vor dura mai puţin decât cele de la Drumul Taberei. „Astrele se aliniază mai bine pentru noi”

Boc e convins că lucrările la metroul din Cluj vor dura mai puţin decât cele de la Drumul Taberei. „Astrele se aliniază mai bine pentru noi”

Lucrările la metroul clujean ar urma să înceapă într-un viitor apropiat. FOTO Adevărul

Emil Boc a vorbit despre marile proiecte de infrastructură ale Clujului - metroul, trenul urban, centura metropolitană şi Autostrada Transilvaniei.

Primarul Clujului şi-a exprimat speranţa că lucrările la metroul clujean vor dura mai puţin decât au durat cele de la metroul din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Boc s-a ferit să dea termene, dar a spus că speră că „oarecum se aliniază şi astrele mai bine pentru noi poate decât pentru Bucureşti”.

„Noi suntem deja într-o fază destul de avansată raportat la termenul de începere al lucrărilor şi oarecum se aliniază şi astrele mai bine pentru noi poate decât pentru Bucureşti, pentru că acum Uniunea Europeană susţine cu toată convingerea tot ce înseamnă tehnologii verzi nepoluante şi alternative la maşină ca mijloc de transport. Deci nimerim pe un context 2021-2027 în care întreaga Uniune Europeană  sprijină modalităţile alternative”, a spus fostul premier, într-un interviu acordat pentru AlephNews. Optimist, Boc a detaliat mai departe şi a venit cu argumente.

Un argument ar fi faptul că Uniunea Europeană va sprijini în următorul exerciţiu financiar asemenea proiecte. „Este obiectivul Uniunii Europene ca până în 2050 Uniunea Europeană să devină neutră din punct de vedere climatic, adică gazele cu efect de seră să fie practic reduse drastic, cât produci atâta să şi stochezi, adică să nu produci mai multe gaze cu efect de seră decât se elimină prin proceduri, iar prin transportul alternativ la maşină, tren de mare viteză, tren metropolitan, metrou, autobuze electrice, tramvaie, prin toate aceste mijloace diminuăm gazele cu efect de seră, dioxidul de carbon din atmosfera, îmbunătăţim sănătatea oamenilor, iar noi am înţeles de mult această prioritate a Uniunii Europene, se pliază pe o necesitatea noastră.

Este obligatoriu ca la Cluj să trecem la un mijloc alternativ la maşină, şi atunci suntem în faza finalizării studiului de prefezabilitate, vom trece la studiul de fezabilitate, la organizarea licitaţiei şi la execuţie, şi vom putea utiliza inclusiv bani europeni pentru a începe construcţia metroului”, a mai afirmat edilul şef din Cluj.

Vă mai recomandăm

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările