Zeci de controale la baruri şi terase. Câte amenzi s-au aplicat pentru lipsa măştii de protecţie

Zeci de controale la baruri şi terase. Câte amenzi s-au aplicat pentru lipsa măştii de protecţie

Controale pentru verificarea respectării regulilor sanitare FOTO Adevărul

Zeci de angajatori din construcţii, comerţ cu amănuntul, baruri şi restaurante, activităţi de jocuri de noroc, bâlciuri şi parcuri de distracţie, activităţi de protecţie şi pază au fost verificaţi de inspectorii ITM.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 31 iulie– 02 august ITM Călăraşi împreună cu I.P.J. Călăraşi şi DSVSA au efectuat controale în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), în vederea respectării prevederilor legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
 
Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţii de muncă au verificat 16 angajatori, 3 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 17 măsuri cu termene precise de rezolvare. 
 
De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au efectuat 28 de controale, 24 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate 40 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare. Acţiunile de control împreună cu instituţiile statului vor continua pe teritoriul judeţului Călăraşi pe toata perioada stării de alertă, pe timpul zilei dar şi pe timpul nopţii, a anunţat ITM.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: