Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi va avea un laborator mobil pentru COVID-19. Câte teste se vor face zilnic

Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi va avea un laborator mobil pentru COVID-19. Câte teste se vor face zilnic

Consiliul Judeţean Călăraşi cumpără aparatură pentru spital FOTO facebook/CJC

În plină pandemie, Consiliul Judeţean Călăraşi cumpără echipamente pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă. Patru milioane de lei au fost aprobaţi de către consilierii locali pentru achiziţionarea de aparatură medicală de strictă necesitate în această perioadă de criză.

"Vom cumpăra: 19 aparate de ventilaţie mecanică, 16 monitoare ATI funcţii vitale, 15 injectomate, 2 aparate de ventilaţie mecanică pentru transport,  1 aspirator mobil de secreţii, 10 paturi motorizate de terapie intensivă,  2 infuzomate. Anunţ cetăţenii că suntem alături de ei şi de cadrele medicale din unităţile spitaliceşti.
 
De aceea, pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alţi oameni, vom cumpăra un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19. Acesta va fi amplasat în faţa spitalului, reuşind astfel o securizare a medicilor, asistenţilor şi a întregului personal. Rog călărăşenii să respecte recomandările Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, coordonat de domnul prefect Marian Stoica şi îi asigur că facem tot ceea ce este nevoie ca judeţul nostru să fie cât mai puţin afectat," a anunţat Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.
 
 

100.000 de lei pentru protecţia forţelor de ordine

 
În urmă cu o săptămână, pentru a limita răspândirea îmbolnăvirilor cu coronavirus, Consiliul Judeţean Călăraşi a alocat 100.000 de lei pentru achiziţia de echipamente de protecţie pe care le va distribui către pompieri, jandarmi şi poliţişti.
 
 Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi va primi 5.000 măşti chirurgicale, 5.000 perechi mănuşi chirurgicale, 500 l dezinfectant rapid gata de utilizare, sub formă lichidă pentru dezinfecţia fără acţiune mecanică a suprafeţelor semicritice.
 
La IPJ Călăraşi vor fi repartizate 5.000 măşti chirurgicale, 5.000 perechi mănuşi chirurgicale, 500 l dezinfectant rapid gata de utilizare, sub formă lichidă pentru dezinfecţia fără acţiune mecanică a suprafeţelor semicritice, 400 L antiseptic pentru dezinfecţia mâinilor şi tegumentelor; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Ştirbei” al Judeţului Călăraş iva primi 5000 măşti chirurgicale, 5000 perechi mănuşi chirurgicale, 500 l dezinfectant rapid gata de utilizare, sub formă lichidă pentru dezinfecţia fără acţiune mecanică a suprafeţelor semicritice, 400 L antiseptic pentru dezinfecţia mâinilor şi tegumentelor.
 
Obiectul protocolului dintre Consiliul Judeţean Călăraşi şi cele 3 instituţii îl constituie luarea măsurilor de protecţie împotriva infectării personalului angajat în structurile Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe raza judeţului Călăraşi.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: