Poliţia verifică zilnic dacă cetăţenii poartă mască de protecţie. Câte persoane au fost prinse ignorând regulile sanitare

Poliţia verifică zilnic dacă cetăţenii poartă mască de protecţie. Câte persoane au fost prinse ignorând regulile sanitare

Poliţia verifică zilnic dacă cetăţenii poartă mască FOTO IPJ Călăraşi

Aproximativ 100 de persoane din cele 1.035 legitimate de poliţişti au fost sancţionate pentru că nu purtau mască de protecţie. Razia oamenilor legii a urmărit verificarea respectării regulilor sanitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipele de control au depistat 99 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55 din 2020. În total au fost aplicate 205 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 57.000 de lei.
 
Aceste acţiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică, în scopul prevenirii infectării şi răspândirii Sars-CoV 2. 
 
Având în vedere Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi din data de 13 octombrie, pentru toate localităţile din judeţ se  instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele de peste 5 ani în spaţiile publice deschise. Este vorba despre pieţe, târguri, oboare şi locurile de joacă din parcuri, staţiile de transport public, locurile de aşteptare din autogări şi gări, şi pe o rază de 50 m în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ şi al tuturor unităţilor de cult. 
 
Până ieri, 14 octombrie, la nivelul judeţului Călăraşi erau 1.097 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 256 sunt active, 403 au fost declarate vindecate şi 42 persoane au decedat.  Ultimele decese se referă la o femeie, de 93 de ani, cu comorbidităţi (bloc ramura stângă, fibrilatie atrială hipertensiune arterială, demenţă).
Decesul cu nr.42 din judeţul Călăraşi este un bărbat, de 76 de ani, cu comorbidităţi. Ambele persoane au decedat la Spitalul Municipal Olteniţa. În carantină la domiciliu sunt 594 de persoane, 158 persoane sunt în izolare la domiciliu şi 88 de persoane în izolare instituţionalizată (internate).
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările