Peste 58.000 de amenzi, aplicate de poliţişti şoferilor care conduceau autovehicule înmatriculate în alte state

Peste 58.000 de amenzi, aplicate de poliţişti şoferilor care conduceau autovehicule înmatriculate în alte state

Controale în trafic FOTO Facebook/Poliţia Română

Peste 8.000 de autovehicule înmatriculate în alte state au fost verificate de poliţişti în ultima săptămână, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.

Astfel, 82 de certificate de înmatriculare eliberate de autorităţi din alte state au fost reţinute, cele mai multe pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă auto.
 
În perioada 11 - 17 august 2020, pentru asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere - I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 
În cadrul acţiunii, au fost verificate 58.683 de autovehicule, dintre care 8.181 erau înmatriculate în alte state.
 
Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 58.683 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30.292 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 2.023 de sancţiuni contravenţionale.
 

Aproximativ 4.000 de permise au fost reţinute

 
Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 3.392 de permise de conducere (218 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi au fost retrase 1.079 de certificate de înmatriculare (82 de certificate eliberate de autorităţi din în alte state).
 
Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 44 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, iar 32 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.
 
De asemenea, au fost constatate 464 infracţiuni, dintre care 35 au fost săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 
În primele 6 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecinţe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane şi rănirea uşoară a altor 463.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările