Peste 1,7 tone de componente feroviare, confiscate de poliţişti într-o singură zi

Peste 1,7 tone de componente feroviare, confiscate de poliţişti într-o singură zi

Controale pentru depistarea celor care sustrag material rulant FOTO Adevărul

Peste 1.700 de kilograme de materiale susceptibile a proveni de la infrastructura feroviară au fost recuperate de poliţişti, în urma unei acţiuni de o zi. La data de 8 octombrie 2020, poliţiştii structurilor de poliţie transporturi au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea sustragerilor din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente de la mijloacele de material rulant.

Ştiri pe aceeaşi temă

La acţiune au participat 390 de poliţişti de la transporturi, sprijiniţi de 23 de angajaţi feroviari, fiind verificate 92 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată şi 43 în triaje.
 
Au fost verificate 244 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 17 magazii de piese de schimb, nefiind constatate nereguli.
 
Totodată, poliţiştii au efectuat verificări şi la 132 de unităţi care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, fiind recuperate 1.722 de kilograme de astfel de materiale, pentru care nu exista documentaţia legală şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale.
 
75 de controale la firme de pază
 
În cadrul aceleiaşi acţiuni, au fost efectuate 75 de controale la firme de pază care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare. Au fost aplicate, în total, 282 de sancţiuni contravenţionale la legislaţia privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, cea referitoare la contravenţiile în domeniul transportului pe căile ferate şi la reglementările privind interdicţia de achiziţionare de la persoanele fizice a materialelor de cale ferată, cu o valoare totală de 104.889 de lei. Pe durata activităţilor, poliţiştii au întocmit 3 dosare penale, în care sunt cercetate 4 persoane.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările