Pădurea Copiilor s-a mărit cu încă 3 hectare. Mii de puieţi, plantaţi în comuna Dragoş Vodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantări de perdele forestiere FOTO Adevărul
Plantări de perdele forestiere FOTO Adevărul

Pădurea Copiilor a derulat în această toamnă lucrări de împădurire, plantări şi completări în judeţele Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi.

În cele 3 comune în care au fost planificate lucrări(Tinosu, Bărbuleşti şi Dragoş Vodă), cu ajutorul a peste 800 de voluntari, împreună cu membri ai comunităţii locale, s-au plantat 15.000 de puieţi forestieri. 

Cu forţă de muncă plătită, alţi 28.000 vor fi plantaţi până la sfârşitul anului, pentru ca Pădurea Copiilor să poată să îşi atingă obiectivul de peste 40.000 de puieţi forestieri. Conform studiilor, fiecare hectar de pădure va putea absobi, în fiecare oră, cantitatea de dioxid de carbon produsă de 200 de oameni.

De acum încolo, asociaţia va efectua lucrări de îngrijire şi va monitoriza pădurile până la atingerea stării de masiv, susţinând constant dezvoltarea comunităţilor înconjurătoare prin acţiuni adaptate nevoilor lor.

Cum a apărut Asociaţia

Asociaţia Pădurea Copiilor a apărut din dorinţa de a restabili echilibrul micro-climatic în zona de câmpie, zonă puternic vitregită de lipsa pădurilor, dar şi de a crea un model de împădurire uşor de replicat în zona de sud a ţării. Misiunea Asociaţiei de a realiza păduri în 100 de comunităţi din Regiunea Sud-Muntenia până în 2030 a plecat de la nevoia enormă de pădure nouă. Peste 350.000 de ha de pădure ar trebui realizate pentru a atinge un optim micro-climatic pentru zona de câmpie. Regiunea Sud-Muntenia are 567 de localităţi răspândite în cele 7 judeţe ce protejează zona Bucureşti-Ilfov, asemeni unui scut de protecţie împotriva extremelor climatice (secetă şi deşertificare, inundaţii şi alunecări de teren, vânturi extreme, diferenţa de temperatură între zi şi noapte de peste 20 de grade Celsius s.a.).

Pădurea Copiilor este un proiect pe termen lung ce a reuşit sa readucă la viaţă prin împădurire peste 64 de hectare de teren degradat pentru care nu existau fonduri publice. Dintre acestea, 21 de hectare se află la stare de masiv (cu arbori de 3-4 metri înălţime).

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite