Gabriel Oprea, despre Valeriu Steriu, deputat de Călăraşi, favorit la şefia UNPR: " Un lider cu potenţial deosebit"

Gabriel Oprea, despre Valeriu Steriu, deputat de Călăraşi, favorit la şefia UNPR:

Valeriu Steriu, deputat de Călăraşi, preferat de Gabriel Oprea la şefia UNPR FOTO Adevărul

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de preşedinte al UNPR, iar primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, va prelua conducerea interimară a partidului. Gabriel Oprea a spus însă că-l preferă la şefia partidului pe Valeriu Steriu, “un lider cu potenţial deosebit”, deputat de Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Interimatul funcţiei va fi asigurat de Neculai Onţanu, unul din oamenii de bază ai UNPR şi un foarte bun cunoscător al organizaţiilor din ţară. Pentru viitorul preşedinte al partidului, opţiunea mea este  Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele şi un lider cu potenţial deosebit”, a spus fostul vicepremier Oprea.

În 2012, Valeriu Andrei Steriu, a fost candidatul USL pentru Colegiul 2 Camera Deputaţilor – Călăraşi. Politicianul s-a născut în Bucureşti, în 1965, a absolvit în 1989 cursurile Facultăţii de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, luându-şi licenţa în inginerie. În 1991, împreună cu familia, a înfiinţat o afacere privată, realizând o modernă fabrică de prelucrare a laptelui ce procesa aproximativ 10.000 litri lapte pe zi şi o ferma cu 100 de vaci.

A coordonat echipa Băncii Mondiale

În 2001 Steriu a preluat coordonarea echipei Băncii Mondiale din România într-un program menit să ajute agricultura prin finanţarea unor proiecte private şi publice. în decurs de doi ani au primit ajutor în valoare totală de 8 milioane de dolari 154 de fermieri şi procesatori. Succesul înregistrat de această iniţiativă i-a atras atenţia ministrului Agriculturii din acea perioadă, Ilie Sârbu, care l-a invitat pe Steriu, în octombrie 2001, să facă parte din echipa sa ca secretar de stat pe probleme de integrare europeană şi internaţionale.

În decembrie 2004 s-a implicat într-un proiect unic pentru România – realizarea a 100 de ferme ecologice de vaci de lapte, în opt judeţe ale ţării – un pionierat care l-a adus încă o dată aproape de fermierii români. În 2006 a fost numit şef al Departamentului de Agricultură şi Dezvoltare Rurală al PSD, poziţie din care a militat pentru creşterea subvenţiilor în agricultură în această perioadă.
 

Vă recomandăm şi:

Gabriel Oprea a demisionat din conducerea UNPR. Neculai Onţanu, preşedinte interimar

După ce Oprea şi-a dat demisia, Ministerul de Interne nu mai vrea imobilele lui Dan Voiculescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările