A început distribuirea celor 70.000 de carduri de sănătate în judeţul Călăraşi

A început distribuirea celor 70.000 de carduri de sănătate în judeţul Călăraşi

Cardurile de sănătate, obligatorii din 2015 Foto:Adevărul

De astăzi, 22 septembrie, a început distribuirea cardurilor de sănătate. 70.000 de călărăşeni asiguraţi vor primi acasă documentul ce va fi adus de poştaş.

Ştiri pe aceeaşi temă


Începând de anul viitor, dacă asiguraţii se prezintă la medic fără card, nu vor primi servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cardul naţional de sănătate va intra în posesia asiguratului doar în baza unei semnături şi a actului de identitate. Dacă nu va fi găsit acasă în cele 20 de zile lucrătoare prevăzute de lege, cardul va fi înapoiat casei de sănătate de care aparţine asiguratul. Astfel, acesta va fi nevoit să îl ridice direct de la ghişeu, subliniază autorităţile.

CNAS a anunţat deja că au fost trimise circulare către toate casele de sănătate, astfel încât toţi furnizorii aflaţi în contract cu ele să fie informaţi cu privire la stadiul în care se află distribuţia documentului electronic. De altfel, furnizorii de servicii medicale, fie că vorbim de spitale, fie că vorbim de medici de familie, vor fi obligaţi să achiziţioneze cititoare de carduri.

Cardul, obligatoriu din 2015

Deşi distribuţia celor 12,5 milioane de carduri tipărite de Imprimeria Naţională va fi finalizată până în noiembrie 2014, utilizarea acestuia devine obligatorie abia din anul 2015. În tot acest interval, sistemul pe hârtii şi cel electronic vor funcţiona în paralelel, cel mai probabil începând din decembrie 2014. Aşa a anunţat la Adevărul Live ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„Cardul naţional face dovada calităţii de asigurat. Cu ajutorul lui vom putea depista din timp scurgerile din sistem şi vom avea un mai bun control al banului public”, a declarat Bănicioiu.

Vă recomandăm şi:

Tot ce trebuie să ştii despre cardurile naţionale de sănătate. Acestea vor ajunge la asiguraţi începând de vineri

Cardurile de sănătate vor fi distribuite prin poştă. „Poşta Română e cea mai proastă soluţie!”, susţin pacienţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările