2.800 de elevi de clasa a VIII-a din Călăraşi, în emoţii. Se dă startul evaluării naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii clasei a VIII-a vor participa luni la prima probă din cadrul evaluării naționale. Examenul la limba și literatură română se va desfășura începând cu ora 9.00. Testarea va fi susținută de aproximativ 2.800 de elevi din judeţul Călăraşi.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) informează că proba la limba și literature română a evaluării naționale va avea loc luni, 25 mai, începând cu ora 9.00. Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea examenului, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune, precizează MECTS.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea lor în 120 de minute.  Extragerea variantei de subiect va avea loc în dimineaţa zilei de 25 iunie, aceasta urmând să fie transmisă către toate cele 1.387 de inspectorate școlare județene. După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2012.edu.ro) atât varianta extrasă, cât şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

Calendarul de examen

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua marţi, 26 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 27 iunie, cu proba de matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00, pot fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 2 iulie.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite