Zeci de buzoieni au privit de la distanţă ceremonialul religios şi militar organziat de Ziua Naţională VIDEO

Zeci de buzoieni au privit de la distanţă ceremonialul religios şi militar organziat de Ziua Naţională VIDEO

Pe fondul pandemiei de coronavirus, Ziua Naţională a României a fost marcată la Buzău într-un format restrâns, fără paradă militară, petreceri cu muzică populară ori tradiţionala masă cu fasole şi cârnaţi. Punctul culminant a fost dezvelirea monumentului ridicat în memoria celor 775 de eroi căzuţi la datorie în Primul Război Mondial şi sunt înmormântaţi la Deleni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La Buzău, manifestările prilejuite de Ziua Naţională s-au desfăşurat anul acesta în Parcul Crâng, şi nu pe principalul bulevard din oraş, aşa cum a fost anul trecut. 
 
Ceremonia a început la ora 12.00 şi a durat mai puţin de o oră.
 
Evenimentul principal al zilei a fost dezvelirea monumentului eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău.
 
Pe acest edificiu sunt inscripţionate numele a 775 de buzoieni care au murit în Primul Război Mondial, majoritatea pe frontul de la Deleni, din judeţul Iaşi.
 
 
După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Înaltpreasfinţul Ciprian, arhiepscopul Buzăului şi Vrancei, au urmat discursurile oficialităţilor prezente la ceremonial. 
 
Şi reprezentanţii Diviziei 2 Infanterie, dar şi ai Arhiepscopiei Buzăului şi Vrancei au ţinut să se adreseze celor prezenţi.
 
Din cauza restricţiilor sanitare, zeci de bătrâni şi părinţi cu copii de mână au fost ţinuţi departe de locul desfăşurării festivităţilor.  Pentru a cinsti memoria militarilor buzoieni căzuţi în războiul de reîntregire naţională, în Parcul Crâng au fost plantaţi, în ultima săptămână, 775 de stejari, fiecare purtând numele unui erou.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările