VIDEO Actorul Dan Puric, cetăţean de onoare al Buzăului. A copilărit la Nehoiu

VIDEO Actorul Dan Puric, cetăţean de onoare al Buzăului. A copilărit la Nehoiu

Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, Dan Puric, a fost desemnat cetăţean de onoare al municipiului Buzău. Actorul, regizorul şi publicistul născut în oraşul Nehoiu s-a arărat surprins de gestul municipalităţii buzoiene.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cu toate că a fost numit cetăţean de onoare şi în alte oraşe, Dan Puric spune cel de la Buzău este unul special, Buzăul fiind judeţul unde s-a născut şi a copilărit.
 
Dan Puric s-a născut în 1959, la Nehoiu, acolo unde părinţii săi lucrau ca medici. El îşi aminteşte de copilăria frumoasă din Munţii Buzăului, acesta fiind motivul pentru care care se întoarce cu drag, de fiecare dată, pe meleagurile natale.
 
Artistul a rămas impresionat de Calea Eroilor, obiectiv inaugurat în 2018 cu ocazia Centenarului Marii Unirii.
 
Tot luni, Consiliul Local Municpal Buzău a mai acordat titluri de „Cetăţean de Onoare” al municipiului  altor trei buzoieni cu merite deosebite: Sorina Popescu, doctor în fizică, Nicolae Istudor, profesor universitar de ştiinţe economice, şi Sorin Harabagiu, de profesie inginer.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: