Traficanţi de droguri, săltaţi de mascaţi. Produceau cannabis în casă  VIDEO

Traficanţi de droguri, săltaţi de mascaţi. Produceau cannabis în casă  VIDEO

Sursa IPJ Buzău

Poliţiştii au efectuat zece percheziţii domiciliare, în Buzău, Bucureşti şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de droguri. Acţiunea vine la scurt timp după ce unul dintre membrii reţelei, un buzoian de 46 de ani, a fost prins în timp ce încerca să vândă droguri de risc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din grupare făceau parte cinci persoane, cu vârste între 23 şi 46 de ani, din comuna buzoiană Poşta Câlnău şi din judeţul Vâlcea. Unii dintre ei nu sunt la prima ispravă, fiind cercetaţi în trecut tot pentru trafic de droguri.
 
Din cercetări a reieşit că, din 2020 şi până în prezent, cei cinci s-au aprovizionat cu droguri de risc de la persoane din municipiul Bucureşti, pe care le-au vândut în Buzău.
 
În urma percheziţiilor au fost ridicate 1.200 de grame de cannabis, aproximativ 900 de seminţe de cannabis, 200 de grame de substanţă pulverulentă, albă şi comprimate susceptibile a avea efecte psihoactive, patru cântare electronice, şapte telefoane mobile şi 2.500 de lei.
 
De asemenea, în judeţul Buzău, la unul dintre imobilele utilizate de persoanele bănuite, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de cannabis. Plantele erau crescute în ghivece şi pahare din plastic.
 
Au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul DIICOT Buzău, pentru audieri.
 
 
Iniţial, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Ulterior, doi dintre ei au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, iar faţă de al treilea a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.
 
La activităţi au participat şi poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Bucureşti, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, precum şi jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările