O buzoiancă arbitrează la Campionatul European de handbal feminin

O buzoiancă arbitrează la Campionatul European de handbal feminin

Printre brigăzile de arbitraj care fluieră la Campionatul European de handbal feminin, turneu găzduit de Danemarca, până pe 20 decembrie, se numără şi o pereche din România.

Ştiri pe aceeaşi temă


Este vorba despre buzoianca Simona Stancu şi gălăţeanca Cristina Năstase, care au fost delegate de forul european de specialitate, să arbitreze meciurile de la EURO 2020.

Rusia – Spania, jocul inaugural al turneului, este primul meci arbitrat de către românce.

Buzoianca şi gălăţeanca au o vastă experienţă la nivel international, cu prezenţe la Campionatul Mondial feminin pentru senioare, 2019, în Japonia, Campionatul European feminin pentru senioare, 2018, în Franţa, şi Campionatul Mondial pentru tineret la masculin, 2019, în Spania.

În urmă cu doi ani, Simona Stancu a primit titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Buzău.

Alături de tandemul Simona Stancu - Cristina Năstase, cea mai valoroasă brigadă din ţară şi una dintre cele mai experimentate pe plan mondial, încă nouă cupluri de arbitraj vor împărţi dreptatea în cadrul Campionatului European feminin, competiţie aflată la ediţia a 14-a, la care participă şi naţionala României. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările