Mai puţini morţi pe şosele, efect al restricţiilor din perioada pandemiei

Mai puţini morţi pe şosele, efect al restricţiilor din perioada pandemiei

Arhivă

Reducerea numărului de evenimente rutiere soldate cu victime se numără printre efectele colaterale ale restricţiilor din pandemia de coronavirus. În 2020, în judeţul Buzău, s-au înregistrat cu 31 la sută mai puţine de accidente rutiere grave decât în 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă


Totodată, la fel de mult a scăzut şi numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor rutiere.

„În 2020, pe drumurile din judeţ s-au produs 97 de accidente rutiere grave, cu 31 la sută mai puţine decât în 2019. Scăderi au fost înregistrate şi în ceea ce priveşte numărul persoanelor decedate, 34, dar şi al persoanelor rănite grav, respectiv 74”, ne-a declarat comisarul şef Silviu Dinu, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

De asemenea, ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse prin Starea de urgenţă şi Starea de alertă, pe şoselele din judeţ s-au înregistrat, faţă de anii precedenţi, mai puţine accidente uşoare, soldate doar cu pagube materiale.

„Principalele cauze care au generat accidentele rutiere, în 2020, în judeţul Buzău, au fost indisciplina pietonilor, pătrunderea pe contrasens, viteza neadaptată condiţiilor de drum şi neacordarea priorităţii de trecere, pietonilor sau altor autovehicule”, a mai declarat Silviu Dinu, şeful Poliţiei Rutiere din Buzău.

Pentru a menţine acest trend descrescător, poliţiştii rutieri din Buzău vor desfăşura, în 2021, ample campanii de prevenire a accidentelor de circulaţie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările