Grădină botanică şi centru de ştiinţe, amenajate de autorităţile Buzăului în Parcul Crâng VIDEO

Grădină botanică şi centru de ştiinţe, amenajate de autorităţile Buzăului în Parcul Crâng VIDEO

Arhivă

După redobândirea pădurii Crâng de către municipiul Buzău, primăria va trebui să o regenereze şi să o cureţe de uscăciuni şi de gunoaie. Ulterior, aici vor fi înfiinţate un centru de ştiinţe la turnurile de apă şi o grădină botanică.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La sfârşitul celor 30 de zile de la aprobarea restituirii pădurii Crâng către municipalitatea buzoiană, Romsilva va trebui să definitiveze documentele de predare a celor 177,74 de hectare.
 
După finalizarea aprobării transmiterii, va fi interzisă trecerea oricărei suprafeţe de pădure din proprietatea publică în proprietatea privată a municipiului Buzău.
 
Restituirea pădurii Crâng a venit într-o perioadă nefastă, atât pentru buzoieni, ameninţaţi permanent de pandemia de Covid-19, cât şi pentru copaci, îmbolnăviţi şi ei de o ciupercă distrugătoare.
 
Odată cu regenerararea pădurii prin extragerea pomilor bolnavi şi prin replantări masive, pădurea Crâng va fi transformată în cea mai mare pădure-parc din Comunitatea Europeană.
 
Tot aici, în curtea cu cele două turnuri de apă, va fi înfiinţat un centru de ştiinţe şi, cu ajutorul Băncii de Gene, va fi amenajată o grădină botanică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările