Fost ministru, client al zecilor de tarabe din târgul „Toamna Buzoiană“. Nu a ratat niciun produs VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

A început „Toamna Buzoiană”, unde timp de opt zile producătorii locali de legume, fructe şi produse tradiţionale expun roadele din noua recoltă. La deschidere a fost prezent un fost ministru al agriculturii, care obişnuia să facă turul festivalurilor dedicate recoltei, de unde făcea şi cumpărături.

Petre Daea a fost printre primii oaspeţi ai ediţiei din acest acest an a târgului de toamnă. Ministrul şi-a cumpărat gemuri, băuturi naturale, fructe dar şi diverse sortimente de miere de albine. 

A insistat să le plătească fermierilor pentru fiecare produs ales. Petre Daea a cheltuit câteva sute de lei pe produsele care i-au făcut cu ochiul de pe tarabe. Fostul ministru a avut buget şi pentru câteva licori dar şi produse de carmangerie.

”Nu am ratat nimic. La fiecare producător m-am oprit şi am luat ceva, din două motive. Din respect pentru munca lor şi din dorinţa de aînţelege toţi că este bine să cumpărăm de la producătorii noştri, pentru că este un produs bun, sănătos şi merită să le dăm atenţie prin a cumpăra de la ei”, a spus fostul ministru al agriculturii.

buzau

În cadrul festivalului „Toamna Buzoiană”, producătorii autohtoni oferă spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat. 

buzau

Concurenţa este mare, iar producătorii îşi îmbie clienţii cu marfă frumoasă şi ieftină. Sute de oameni au venit la deschiderea festivalul dedicat toamnei, unii doar pentru a testa piaţa, alţii hotărâţi să-şi încarce sacoşele cu legumele pentru conserve.

Până pe 25 septembrie, buzoienii sunt aşteptaţi la târg, în spaţiul care găzduieşte Drăgaica, unde pot cumpăra marfă proaspătă şi sănătoasă de la standurile producătorilor locali, iar de la ora 16.30, pot lua parte la recitalurile susţinute de numeroşi artişti de muzică populară.

Sărbătorile recoltei erau  celebrate cu fast încă de pe vremea strămoşilor geto-daci care  desfăşurau practici diverse pentru ca oamenii să se bucure de o iarnă uşoară, iar anul următor să fie roditor. 

Vă mai recomandăm şi:

 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

 

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite