Cum se mobilizează o comunitate în sprijinul unei familii care a rămas fără casă după un incendiu VIDEO

Cum se mobilizează o comunitate în sprijinul unei familii care a rămas fără casă după un incendiu VIDEO

Sursa Ionel Dobriţa

O rază de speranţă mângâie, în prag de sărbători pascale, o familie cu doi copii, din comuna buzoiană Berca, rămasă pe drumuri după un incendiu. Soţii Zamfir şi copiii lor vor avea o căsuţă nouă, construită de voluntari de la zero, cu materiale din donaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
O nenorocire s-a abătut, pe 15 aprilie, asupra unei familii cu doi copii mici din localitatea Berca. 
 
Oamenii s-au trezit fără acoperiş deasupra capului după ce un incendiu de proporţii, izbucnit din senin, le-a distrus toată agoniseala. 
 
Flăcările au înghiţit rapid locuinţa familiei şi tot ce aveau oamenii prin gospodărie. 
 
În prag de sărbători pascale, comunitatea locală s-a mobilizat pentru a-i sprijini pe oamenii aflaţi în cumpănă. 
 
Încă din seara evenimentului, autorităţile din Berca au îndemnat localnicii să vină alături de această familie, fiecare cu ce poate, materiale de construcţie sau bani, pentru a începe în cel mai scurt timp reconstrucţia căsuţei.
 
”Puteţi dona bani la sediul primariei Berca, direct la familie sau chiar la preoţii din satele comunei noastre, iar cei care vor să doneze materiale de construcţii ne pot contacta în privat”, a scris pe Facebook primarul din Berca, Ionel Dobriţa.
 
Rezultatele mobilizării au început deja să apară deja. În curtea familiei Zamfir au ajuns utilajele care vor curăţa suprafaţa pe care va fi turnată fundaţia noii locuinţe.
 
”Datorită sprijinului dumneavoastră am început deja lucrările la noua căsuţă a familiei Zamfir din satul Berca. Drumul este lung, dar începutul este promiţător, în continuare avem nevoie de ajutorul dv.”, a scris primarul Dobriţa pe pagina sa de Facebook.
 
În zilele următoare, va fi nevoie de câţiva voluntari dispuşi să participe activ la acest proiect, astfel încât joi să poată fi turnată fundaţia căsuţei.
 
Cont pentru donaţii prin virament bancar: Titular: ZAMFIR ADRIAN
RO02 RNCB 0161 0544 8361 0003 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările