Aglomeraţia din autobuze de la începutul stării de urgenţă, în atenţia procurorilor buzoieni

Aglomeraţia din autobuze de la începutul stării de urgenţă, în atenţia procurorilor buzoieni

Foto: E. Ionita

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău anunţă că a deschis un dosar penal în cazul aglomeraţiei produse în mijloacele de transport în comun din Buzău, în primele zile de la declararea stării de urgenţă în România. Ulterior, frecvenţa curselor s-a reglat, aşa încât să fie evitată supraaglomerarea maşinilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea este îndreptată împotriva măsurii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a municipiului Buzău de a reduce numărul de autobuze pe toate traseele operatorului de transport în comun, ca urmare a restricţiilor de circulaţie.
 
Prin intermediul unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău anunţă deschiderea unui dosar penal in rem în urma aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun din municipiu, odată cu măsurile luate din cauza crizei coronavirusului.
 
„La data de 21.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect comiterea infracţiunii de <Zădărnicirea combaterii bolilor>, prev. de art.  352 alin. 1 Cod penal, reţinându-se faptul că, în cursul lunii martie 2020, au fost luate anumite măsuri cu privire la reglementarea transportului în comun de pe raza municipiului Buzău şi a localităţilor limitrofe, măsuri care ar fi condus la supraaglomerarea mijloacelor de transport, existând astfel riscul de infectare a călătorilor cu virusul COVID 19. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Buzau au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi tuturor aspectelor”, se arată în comunicatul procurorilor buzoieni.
 
Situaţia descrisă în comunicat este reală, însă a durat numai câteva zile, până când municipalitatea şi conducerea Trans Bus au dispus măsurile necesare pentru reglementarea situaţiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările