Proiect: parc dendrologic şi grădină botanică la Braşov

Proiect: parc dendrologic şi grădină botanică la Braşov

Un posibil amplasament este în apropierea Grădinii Zoologice

Braşovul ar putea avea, în câţiva ani, o nouă ofertă turistică de excepţie. Este vorba despre amenajarea unui parc dendrologic şi a unei grădini botanice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un posibil amplasament pentru această investiţie există în cartierul Noua, în apropierea Grădinii Zoologice, ceea ce va duce la extinderea zonei de agrement din zonă, a dezvăluit primarul George Scripcaru.

Braşovul a avut un parc dendrologic, dar l-a pierdut după ce întreg domeniu, cu Palatul Ştirbei, a fost retrocedat.

„Este un proiect viabil, care poate fi realizat atât prin mijloace proprii, cât şi prin atragerea de fonduri structurale de pe componenta de Mediu şi care va aduce un plus de valoare întregii zone”, a precizat primarul George Scripcaru.

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Braşov poate avea ca partener Universitatea „Transilvania”, prin Facultatea de Silvicultură, dar şi Regia Pădurilor Kronstadt. „Pentru lucrările de amenajare şi plantări vom implica atât muncitorii de la Regia Kronstadt, cât şi studenţii de la Silvicultură, care au de efectuat ore de practică şi care, la finalul investiţiei, vor avea o bază didactică pentru studiu de cea mai înaltă valoare”, spune edilul Braşovului.

Un proiect ce se poate autosusţine financiar

De asemenea, şi construirea unei grădini botanice şi a unor sere va aduce beneficii municipalităţii, atât prin atragerea turiştilor, cât şi prin realizarea de material dendricol şi floricol ce poate fi vândut turiştilor şi braşovenilor, dar care să fie utilizat şi pentru înfrumuseţarea oraşului.

Mai mult, nici partea de încălzire nu ar constitui o problemă, putându-se monta centrale pe lemne, pentru care combustibilul se găseşte din belşug şi nu necesită costuri, având în vedere pădurile pe care le are Braşovul.

În acest context, în câţiva ani, funcţionarea parcului dendrologic şi a grădinii botanice se poate autosusţine financiar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările