Mărturia unui pacient Covid revoltat de proteste: „Cine spune că oxigenul omoară nu ştie ce vorbeşte”

Mărturia unui pacient Covid revoltat de proteste: „Cine spune că oxigenul omoară nu ştie ce vorbeşte”

FOTO Arhivă Adevărul

După o lună de suferinţă în spital, bărbatul se află acasă acum, dar va avea nevoie de recuperare cel puţin un an, după ce plămânii lui au fost afectaţi. El a comentat la Digi24 chinurile prin care a trecut, dar şi senzaţia pe care a avut-o când românii au protestat la adresa sistemului medical.

Un pacient care a făcut o formă gravă de Covid-19 şi a trebuit să stea circa o lună în spital, a povestit, la Digi24, despre chinurile prin care a trecut şi cât de mult a fost revoltat de protestele care vizau sistemul medical.

„Cei care au protestat faţă de restricţii sunt sigur că habar nu au ce e dincolo de geamurile şi uşile unui spital COVID! E mărturia cutremurătoare a unui pacient care era internat luni în spitalul CFR din Braşov, în timp ce manifestanţii mărşăluiau prin oraş trecând apoi pe sub ferestrele unităţii medicale. „Cine spune că oxigenul omoară, nu ştie ce vorbeşte”, a subliniat Sorin Toma

După o lună de suferinţă în spital, bărbatul se află acasă acum, dar va avea nevoie de recuperare cel puţin un an, după ce plămânii lui au fost afectaţi.

„Pe ce aş vrea eu să pun accentul nu este atât de mult faptul că au fost oameni care au început să huiduie când au trecut pe lângă spital, să înceapă să aducă injurii medicilor, ne huiduiau pe noi ca pacienţi. Am ieşit la un moment dat, revoltat, făcând nişte gesturi mari, încercând să le arăt că sunt cu masca şi eu şi că de fapt oxigenul e cel care ne ţine în viaţă. M-am retras repede pentru că nu am făcut decât să-i instig şi mai tare la huiduieli şi să mă uit, să radiografiez situaţia din interior”, a spus Sorin Toma, la Digi24.

„Erau doamne pe care niciodată, din păcate, nu le-am văzut la faţă, să le pot mulţumi când voi trece pe stradă pe lângă ele. Erau doamne împietrite care, după un an de zile în care au curs şiroaie de transpiraţie în cizmele lor, sunt îngrozite că din nou vine vara şi vor trebui să suporte acelaşi regim”, a mai spus el.

„Am stat o lună internat, dar lupta mea cu viaţa continuă încă un an de zile, am plămânii afectaţi. Deci cine spune că oxigenul omoară nu ştie ce vorbeşte”, a subliniat pacientul.

Vă recomandăm şi:

Cum ne hrănim atunci când ne tratăm acasă de COVID. „Din oră-n oră trebuie să mănânce ceva consistent“

Constantin Simirad, fost primar al municipiului Iaşi, înmormântat în condiţii speciale. Sicriul, închis de la morgă până la groapă VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările