Locuitori nemulţumiţi că Autostrada Braşov-Bacău va trece pe terenurile lor. De ce se tem aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din trei comune sunt nemulţumiţi de traseul Autostrăzii Braşov - Bacău FOTO Bună Ziua Braşov
Locuitorii din trei comune sunt nemulţumiţi de traseul Autostrăzii Braşov - Bacău FOTO Bună Ziua Braşov

Locuitorii din trei comune dintre Braşov şi Sfântu Gheorghe sunt nemulţumiţi de faptul că Autostrada Braşov - Bacău ar trebui să treacă pe teritoriile comunelor lor

Locuitorii unei comune braşovene şi a două din judeţul Covasna solicită modificarea traseului viitoarei autostrăzi care va face legătura între Braşov şi Bacău. Oamenii şi-au exprimat îngrijorarea legată de faptul că aceasta va trece prin localităţile lor, în care pânza freatică este foarte aproape de suprafaţă şi în care există diguri care să-i protejeze de râul Olt. 

Mai mult, în satul Podu Olt, din comuna braşoveană Hărman, localnicii au aflat din unele surse că ar urma să fie dărâmate 50 de case, fapt greu de crezut, însă panica în rândul celor care locuiesc în acest sat poate fi explicabilă. Aşa s-a ajuns ca primarii şi chiar prefectul de Covasna să ceară explicaţii reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră. 

Reprezentanţii locuitorilor şi ai autorităţilor locale s-au întâlnit cu cei ai CNAIR la Braşov şi le-au spus motivele pentru care nu îşi doresc autostrada pe teritoriul localităţilor lor, după ce locuitorii au iniţiat o petiţie online pentru modificarea traseului autostrăzii. 

„La Podu Olt, pânza freatică este foarte sus, la un metru şi jumătate de suprafaţă, astfel că autostrada ar afecta foarte mult. în plus, vrem garanţii că nu vor fi afectate digurile şi nici nu vor fi dărâmate locuinţe”, a spus Alin Olărescu, reprezentantul locuitorilor din Podu Olt.

Reprezentanţii CNAIR au explicat că autostrada nu presupune dărâmarea a 50 de locuinţe şi nici afectarea digurilor. 

„CNAIR SA a organizat dezbateri publice la care au participat toţi factorii decizionali de pe raza UAT-urilor afectate de traseu. În mod particular a fost solicitat din partea CJ Covasna un punct de vedere centralizat al tuturor unităţilor administrative intersectate de traseu. Prin adresa 15.558/25.06.2021 CJ Covasna solicita translatarea traseului spre est (spre comuna Ilieni). 

În CU 14 din 26.01.2022 emis de CJ Covasna nu există condiţionări privind traseul în zona comunei Ilieni. Adică traseul a fost stabilit după ce s-a discutat cu toate primăriile din zonă şi cu Consiliul Judeţean. Chiar CJ Covasna a fost de acord să treacă pe acolo traseul”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Mijloc de martie cu temperaturi de iarnă la Braşov. După ninsori, urmează gerul

Postul Paştelui în timp de război. Preoţii, îngăduitori cu ucrainenii: „Ei sunt într-o jertfă continuă“

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite