Delia Duca, de la Miss Universe România pe podiumul Campionatului Naţional de Şah

Delia Duca, de la Miss Universe
România pe podiumul Campionatului Naţional de Şah

Delia Duca (foto stanga) a urcat pe a treia treaptă a podiumului. FOTObzb.ro

Braşoveanca Delia Duca a reuşit să obţină medial de bronz la Campionatului Naţional de Şah, la categoria senioare. Tânăra este pasionată de şah de la şase ani şi a câştigat numeroase concursuri de frumuseţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delia lucrează acum la o firmă de software, predă copiilor şi prezintă ştiri la o televiziune locală. Acum o săptămână a reuşit să îşi îndeplinească un vis: să urce pe podiumul Campionatului Naţional de şah la categoria Dezlegări. Braşoveanca a fost devansată de Irina Bulmaga de la Clubul Sportiv Politehnica Iaşi  şi de Dariana-Gabriela Didiliuc de la CSM Craiova. „Mă bucur enorm pentru această medalie pe care am reuşit să o obţin pentru CSU Braşov. Dezlegarea problemelor de şah este pasiunea vieţii mele, iar acest rezultat mă onorează şi în acelaşi timp mă motivează să mă pregătesc şi mai mult pentru următoarele Campionate Naţionale, Europene sau Mondiale de Şah Dezlegări“,a declarat Delia Duca.

Şahul este marea pasiune a Deliei încă din copilărie. „Aveam şase ani când m-a prins microbul pentru şah. Aveam o profesoară extraordinară care mi-a insuflat pasiunea pentru acest sport al minţii. Joc şah cu mult înainte să mă gândesc la podiumurile de modă şi la concursurile de frumuseţe“, spune Delia Duca. Începând cu anul 2006 a participat la mai multe campionate europene şi mondiale de şah dezlegări, reuşind să câştige locul I la feminin la International Solving Contest 2011. Din acelaşi an, este membru al Comisiei Centrale de Compoziţie Şahistă din cadrul Federaţiei Române de Şah. Îşi doreşte extrem de mult să devină maestru al şahului.

De la 12 ani pe podiumurile de modă

Modellingul este o altă pasiune a Deliei. A urcat pe podium încă de la 12 ani şi până la concursurile de frumuseţe nu a fost decât un pas. A fost încurajată mult de familie şi prieteni. Spune că nu a fost întotdeauna mulţumită de înfăţişarea ei. „Din adolescenţă am urcat pe podiumurile de modă. Am reuşit să îmbin pasiunea pentru ştiinţele exacte cu cea pentru frumos şi artă. Au fost momente în care mă gândeam să îmi fac operaţii la nas, dar mă bucur că am renunţat. Consider că este mult mai bine să fiu naturală, aşa cum m-a lăsat Dumnezeu“, a mai spus Delia Duca.

Anul acesta a fost desemnată Miss Grand România 2014.  Delia Duca a mai câştigat titlurile de Miss Universe România 2012 şi Miss Intercontinental România 2011. A mai avut clasări în topurile altor competiţii internaţionale de frumuseţe la care a participat, printre care Top 3 la Miss 7 Continents 2013 (Turcia), Top 5 la Princess of the Globe 2013 (Turcia), Top 15 la Supermodel International 2012 (Thailanda), Top 15 la Miss Globe International 2010 (Cipru), Top 20 la Miss Tourism Queen International 2008 (China).

Pe lângă pasiunea pentru frumuseţe şi ştiinţele exacte, în puţinul timp pe care îl are liber Delia spune că îi place să practice mult sport, să înoane, să patineze, să joace bowling şi să compună probleme de şah.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: