Bărbat mort de doi ani, sancţionat de Poliţia Locală pentru că nu avea declaraţia pe propria răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul verbal prin care a fost sancţionat mortul. FOTO:ASUM Braşov
Procesul verbal prin care a fost sancţionat mortul. FOTO:ASUM Braşov

Un bărbat a primit în cutia poştală un avertisment dat de Poliţia Locală pe numele fratelui său, decedat în urmă cu doi ani. În document se precizează că mortul nu avea asupra sa declaraţia pe propria răspundere, deşi se afla pe stradă după ora 23.00.

După ce Poliţia i-a luat copilul şi l-a dus la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, care l-a internat, abuziv, într-un centru, străbunicul băieţelului de la Râşnov a avut parte de o altă mare surpriză. Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere Braşov a dezvăluit că omul a primit o hârtie în cutia poştală în urma căreia nu ştia ce să facă: să se bucure că i-a înviat fratele ori să se supere că acesta a fost sancţionat de Poliţia Locală? 

Bărbatul a găsit un avertisment dat de Poliţia Locală Râşnov fratelui său, trecut la cele veşnice în urmă cu doi ani.  În dimineaţa zilei de 24 ianuarie 2021, la ora 5:10, agentul Neculoiu Gheorghe a întocmit un proces verbal prin care îl avertizează pe Dihoiu Vasile, din Râşnov, pentru că, acesta din urmă, în seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, „a fost surprins pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020”. Surpriza omului a fost una uriaşă, deoarece ştia foarte bine că fratele său e mort şi îngropat de mai multă vreme.  

„În ceea ce priveşte avertismentul eliberat de Poliţia Locală, datele de identificare – CNP-ul şi adresa – sunt corecte. Pentru simplul fapt că cei doi erau fraţi – cel decedat şi cel în cauză, oprit de Poliţia Locală din Râşnov după ora 23.00 – s-a produs o eroare materială atunci când s-a completat procesul verbal. Ei fiind fraţi şi erau cunoscuţi în oraşul Râşnov, tocmai de aceea s-a produs această eroare materială, dar, datele de identificare, CNP-ul şi adresa, sunt cele corecte.  

Bărbatul recunoaşte că s-a întâlnit cu poliţistul local în seara zilei de 24 ianuarie, când îşi căuta strănepotul dispărut de acasă şi chiar a solicitat şi sprijinul poliţistului local în găsirea copilului. Adresa e corectă, drept dovadă că avertismentul a ajuns la destinaţie, dar acesta spune că seria şi numărul cărţii de identitate nu îi aparţin, şi nici CNP-ul şi nici nu este de mirare, din moment ce poliţistul local a completat abia dimineaţa, după ora 5.00, procesul verbal. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Şoferiţa care a omorât fetiţele aflate pe trotuar a spus că a încurcat pedalele. A fost lăsată să plece acasă

Ministrul Eduard Novak, despre noua strategie a sportului românesc: Va fi inspirată din modelul maghiar

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite