O nouă operaţiune de amploare la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Începe montarea tablierului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul podului suspendat peste Dunăre, sursa : Radu Aramă
Şantierul podului suspendat peste Dunăre, sursa : Radu Aramă

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila intră de joi, 16 decembrie, într-o nouă etapă. Constructorii vor demara operaţiunile de instalare a primelor segmente de tablier metalic, componente principale ale viaductului de acces. Obiectul este realizat în proporţie de peste 60 la sută.

În ciuda vremii capricioase, se lucrează zi şi noapte pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, cel mai complex proiect de infrastructură din România din ultimii 30 de ani. 

Începând de joi, constructorii vor începe o nouă operaţiune de amploare. O macara de mari dimensiuni va muta primele segmente de tablier metalic din cadrul structurii viaductului de acces. Operaţiunea va începe joi, iar lucrările vor dura în jur de patru zile, în funcţie de condiţiile meteorologice.

„În data de 16.12.2021, vor demara operaţiunile de instalare a primelor segmente de tablier metalic, componente principale ale viaductului de acces Brăila. Operaţiunile se vor desfăşura pe parcursul a 4 zile în funcţie de condiţiile meteo utilizându-e o macara de mare tonaj, de circa 600 tone”, ne-a transmis inginerul Viorel Eşanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor la podul peste Dunăre din partea constructorului Astaldi.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrarea de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. Obiectul este realizat în proporţie de peste 60 la sută şi ar trebui să fie finalizat la sfârşitul anului 2022. 

Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul tulcean.

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19,095 kilometri, cu patru giratorii şi un nod rutier. Până la km 7+940 va avea două benzi de circulaţie pe fiecare sens, iar de acolo - câte una pe sens. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,328 kilometri şi are o bandă de circulaţie pe fiecare sens, cu două intersecţii. 

Deasupra Dunării va fi o porţiune de doi kilometri de pod. În rest vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecţii giratorii, plus 33 de poduri, podeţe şi pasaje. Pe malul Tulcei va exista şi o staţie automată de taxare.

Licitaţia pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme - una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Investiţia se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Vă recomandăm şi: 

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite