Femeie înşelată de un fals general american. A luat un împrumut de 30.000 euro de la bancă pentru ca bărbatul să vină din Irak la Brăila

Femeie înşelată de un fals general american. A luat un
împrumut de 30.000 euro de la bancă pentru ca bărbatul să vină din Irak la
Brăila

Foto: arhivă Adevărul

O femeie de 51 de ani din oraşul Brăila a fost înşelată de către o persoană care a pretins că este general în armata Statelor Unite ale Americii. După ce s-a văzut cu banii în cont, falsul general a întrerupt orice legătură cu femeia.

O femeie de 51 de ani din Brăila trăieşte un adevărat coşmar după ce a fost păcălită de către o persoană pe care a cunoscut-o pe Facebook şi care s-a recomandat ca fiind general în armata Statelor Unite ale Americii.

Persoana în cauză i-a spus brăilencei că se află în Irak şi are nevoie de bani pentru a veni la Brăila ca să îşi poată trăi povestea de dragoste. După mai multe discuţii pe reţeaua de socializare, femeia a acceptat să facă un credit bancar de 30.000 de euro şi a trimis banii prin mai mulţi intermediari, care se recomandaseră ca fiind agenţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite.

După ce s-a văzut cu banii în cont, falsul general a întrerupt orice legătură cu femeia, care a realizat că fusese înşelată şi a anunţat Poliţia.

„Pe 4 septembrie, la ora 11,00, la sediul Poliţiei s-a prezentat o femeie de 51 de ani, din Brăila, care a sesizat faptul că a fost înşelată cu suma de 30.000 de euro. Ea a spus că în anul 2018 a cunoscut o persoană pe Facebook care susţinea că este general american. Femeii i-a spus că este în Irak şi că are nevoie de bani să vină în România, ca să o viziteze. Victima a trimis banii în mai multe tranşe către alte persoane care au spus că sunt agenţi ONU”, a declarat subinspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Acesta este al doilea caz în care o brăileancă este înşelată prin metoda „generalul american”. În primăvara acestui an o altă femeie, în vârstă de 71 de ani, a depus plângere la Poliţie pentru înşelăciune după ce a trimis 37.000 de euro unui fals general în armata americană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: