Doi adolescenţi au pus în pericol siguranţa feroviară, distrugând lentilele semnalelor de manevră doar ca să se distreze

Doi adolescenţi au
pus în pericol siguranţa feroviară, distrugând lentilele semnalelor de manevră
doar ca să se distreze

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii de la transporturi i-au depistat în flagrant pe doi adolescenţi în timp ce distrugeau semnalele luminoase din zona triajului CF Brăila. În lipsa acestora, există pericolul coliziunii între trenuri sau al deraierii acestora.

În seara zilei de 8 decembrie, poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila i-au prins în flagrant pe doi adolescenţi, ambii în vârstă de 15 ani, din municipiul Brăila, în timp ce distrugeau lentilele semnalelor de manevră, de culoare albastră, amplasate în zona triajulului staţiei C.F. Brăila.

”În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceştia ar mai fi spart alte trei semnale luminoase, pe parcursul ultimelor 2 luni, creând un prejudiciu, în valoare totală de 2.400 de lei”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Pe numele celor doi adolescenţi a fost deschis un dosar penal pentru distrugere sau semnalizare falsă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că această infracţiune se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani, având în vedere consecinţele pe care le poate genera prin nesemnalizarea corespunzătoare a circulaţiei feroviare, respectiv coliziuni între trenuri sau deraieri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: