Decembrie este luna distracţiilor

Decembrie este luna distracţiilor

Cei care asistă la manifestările prilejuite de 1 Decembrie se pot delecta cu fasole, cârnaţi şi vin fiert, gratis

Autorităţile au pregătit un program complex, diversificat şi pentru toate gusturile în luna decembrie

Ştiri pe aceeaşi temă

Brăilenii sunt invitaţi la concerte, expoziţii, spectacole de teatru, lansări de carte, fasole cu cârnaţi şi vin fiert gratis şi multe alte evenimente organizate de Primărie şi Consiliul Judeţean

Începând de astăzi, manifestările cultural - artistice se ţin lanţ în Brăila. Direcţia de Cultură, Învăţământ, Sport şi Turism din cadrul Primăriei a finalizat programul dedicat Zilei de 1 Decembrie, Zilei Sfântului Nicolae, precum şi Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap.

Astfel, brăilenii sunt invitaţi la concerte, expoziţii, spectacole de teatru şi o mulţime de alte evenimente ce se desfăşoară în mai multe locaţii.
Astăzi, tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale se plimbă prin oraş cu „tramvaiul timpului" pentru a împărţi programul manifestărilor de 1 Decembrie.

Mâine, în intervalul orar 10.00 - 11.20, în Piaţa Independenţei are loc ceremonialul militar, defilarea blocului de paradă şi a plutonului Muzicilor Militare. Manifestările se mută pe Esplanadă, unde până la ora 19.00 ansambluri artistice susţin mai multe spectacole.

„Programul se încheie cu un spectacol de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul Artistic «Veselia la români»", ne-a declarat Camelia Guşatu, directorul Direcţiei de Cultură, Învăţământ, Sport şi Turism.

Premii pentru 50 de familii

Pe 3 decembrie, 100 de copii cu dizabilităţi participă la un spectacol artistic la Teatrul „Maria Filotti". A doua zi, de la ora 15.30, Teatrul de Păpuşi „Cărăbuş" şi Trupa „Ţonţonel" prezintă în Piaţa Independenţei sceneta „Vine, vine Moş Nicolae".

De la ora 18.00, la Teatrul „Maria Filotti" sunt invitaţi la comedia „Piatra din casă" toţi cei care poartă numele Sfântului Nicolae. Pe 05 decembrie, la Muzeul Brăilei are loc Simpozionul Naţional „În lumea Sfântului Nicolae".

Tot în acceaşi zi, vârstnicii din cămine vor primi daruri din partea autorităţilor. Apoi, la Teatrul „Maria Filotti" vor fi premiate 50 de familii care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Evenimentele sunt organizate de Primărie şi Consiliul Judeţean.

Brăilenii primesc gratuit fasole cu cârnaţi şi vin fiert

Brăilenii sunt aşteptaţi pe faleză de 1 Decembrie să servească gratuit fasole cu cârnaţi şi vin fiert. „Sunt încântată că şi anul acesta voi gusta din aceste bunătăţi. De asemenea, deabia aştept să văd programul pregătit pentru această zi", ne-a spus Angelica Bercaru, o brăileancă de 35 de ani prezentă an de an la acest gen de festivităţi.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările