Bistriţa-Năsăud: Un medic şi o infirmieră, testaţi pozitiv cu coronavirus

Bistriţa-Năsăud: Un medic şi o infirmieră, testaţi pozitiv cu coronavirus

FOTO: Arhiva Adevărul

Medicul este angajat al Spitalului Orăşenesc Năsăud, iar infirmiera lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Bistriţa-Năsăud anunţă că două cadre medicale au fost testate poxitic cu coronavirus. Este vorba despre un medic din Năsăud şi o infirmieră din Bistriţa.

Un cadru medical de la Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud a fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19. Persoana se afla în izolare la domiciliu, după ce a avut un contact cu un pacient confirmat ulterior ca având Coronavirus. Medicul este asimptomatic şi a fost transportat la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

De asemenea, a mai fost confirmată prezenţa Coronavirusului la o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa (SJU Bistriţa). Aceasta este îngrijitoare de curăţenie la Secţia Boli infecţioase şi are 51 de ani.

Prefectura BN susţine că au fost identificaţi contacţii din ziua în care a fost la serviciu, toţi fiind trimişi în rezervă la domiciliu şi aduşi alţi angajaţi din rezervă. Angajata este afebrilă, cu  simptomatologie uşoară  şi a fost internată la Secţia Boli infecţioase a SJU Bistriţa.

În oraşul Năsăud au fost testate pozitiv două persoane, doi fraţi întorşi recent din Italia. Ambii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, unul dintre ei fiind deja declarat vindecat.

Pe aceeaşi temă:

Mărturia unui om din prima linie: „Cei de la sate îşi fac Cruce când ne văd echipaţi în alb”

Provocarea unei asistente medicale pentru un politician: „Să vină să-şi aleagă un pat. Spitalul s-a săturat de cerşit de la voi”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: