Maramureşenii fac lucruri trăznite: Ţigări depistate în cutii de ciocolată

Maramureşenii fac lucruri trăznite: Ţigări depistate în cutii de ciocolată

Tigari depistate in cutii de ciocolata FOTO:ijpfmm.ro

Ţigări de contrabandă depistate de poliţiştii de frontieră ascunse în cutii de ciocolată. În total au fost depistate şi confiscate în ultimele ore aproximativ 5000 de pachete de ţigări care urmau să ajungă pe piaţa neagră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit în ultimele ore aproximativ 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 29.000 lei. În total,  mai mulţi cetăţeni români fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii Sectorului Punctului de Frontieră Vişeu de Sus au identificat şi oprit pentru control, în trafic, în Vişeu de Jos, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de un tânăr de 37 de ani. Acesta nu se afla singur în maşină, ci era însoţit de un pasager în vârstă de 25 ani, ambii domiciliaţi în Maramureş.

În interiorul autoturismului au fost descoperite patru colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Cei doi maramureşeni au declarat că aveau de gând să comercializeze cele 1.990 pachete marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.500 lei, descoperite în autoturism, pe piaţa neagră de desfacere din România.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

În dimineaţa zilei de 1 aprilie, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Punctului de Frontieră Sighet au observat, pe o stradă din apropierea frontierei de stat, trei persoane care au încărcat într-un autoturism colete voluminoase.

“Lucrătorii noştri au luat măsuri specifice de supraveghere a zonei, iar la scurt timp au observat cum bărbaţii au mutat coletele într-un alt autoturism, moment în care au intervenit pentru reţinerea persoanelor în cauză. Acestea au fost identificate ca fiind Daniel E., de 23 ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj, I. G. de 17 ani şi Volodea L. de 20 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 4 colete ce conţineau cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări Marble de provenienţă ucraineană”, a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Pe timpul verificărilor cele trei persoane şi-au recunoscut implicarea în activitatea infracţională, fapt pentru care acestea sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 11.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Apoi, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat o botoşăneancă de 53 de ani. Aceasta se afla la volanul unui autoturism marca Opel Astra, controlul efectuat asupra maşinii scoţând la iveală  ţigări ascunse în 4 cutii cu prăjituri. În total este vorba despre 200 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Valoarea ţigărilor este de 244 lei. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia  a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. 

Citeste si: Metode de renunţare la fumat. Legea care spune că toate pachetele de ţigări trebuie să arate la fel

Un contrabandist prins cu maşina burduşită cu ţigări la Prunişor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările