FOTO Harry Tavitian şi Christmas Cantata, pe scena Teatrului Municipal. Povestea a doi oameni uniţi prin pasiunea pentru munte

FOTO Harry Tavitian şi Christmas Cantata, pe scena Teatrului Municipal. Povestea a doi oameni uniţi prin pasiunea pentru munte

Eveniment de excepţie cum publicul băimărean are rar ocazia să vadă în municipiul reşedinţă de judeţ. Cunoscutul om de jazz Harry Tavitian a concertat pe scena Teatrului Municipal Baia Mare în faţa unei săli arhipline de iubitori ai jazzului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până la momentul Harry Tavitian, publicul băimărean a avut ocazia să cunoscă doi oameni, uniţi printr-o pasiune şi anume muntele. Unul dintre ei, datorită unor probleme de sănătate, a renunţat, după cum singur a recunoscut, în a mai crede că va mai pune piciorul vreodată pe munte. Sănătatea şubredă, vise spulberate şi toate fiindcă organismul care până atunci te-a ajutat acum a devenit o piedică. 

A trăit acel sentiment de singurătate pe care îl încearcă la un moment dat toţi oamenii care sunt atinşi în viaţă de o boală care le schimbă viaţa, dar un om care a început să creadă din nou că se poate şi s-a putut. 

Claudiu Miu a demonstrat că s-a putut şi împreună cu Cosmin Andron, unul din cei mai cunoscuţi alpinişti români, au realizat o escaladare a unui perete de 700 m din munţii Atlas. De menţionat faptul că Claudiu Miu suferă de poliartrită asociată şi de boala Lyme.. Nu a fost singur în aventura sa, ci împreună cu avocatul Hargurvarinder Jaggi, acesta din urmă suferind de o malformaţie congenitală. 
 
Claudiu Miu şi-a spus povestea de sucees în faţa unei săli care trăia cu intensitate fiecare cuvânt rostit de gura tremurândă a celui de pe scenă. Un om pe scenă în a cărui rostiri se putea citi umanitatea, cu o voce tremurândă care lăsa impresia că următoarele cuvinte nu vor fi de fapt cuvinte şi câteva lacrimi scurse pe obraz, dar care spun mai mult decât cuvintele. Un om care a reuşit ceea ce mulţi nu credeau că este posibil şi care a demonstrat că viaţa nu s-a sfârşit dacă printr-un ghinion al vieţii te-ai ales cu un handicap, ba din contră, pentru unii viaţa acum începe. 
 
A urmat momentul Harry Tavitian, cu ale sale suite de colinde din ciclul Christmas Cantata, colecţie care cuprinde şi colinde culese de celebrul Bela Bartok prin deplasările sale prin România, inclusiv prin Maramureş. Iată vin colindători sau Go Down Moses au fost doar două dintre piesele care au încântat publicul băimărean iubitor al muzicii de calitate. Prin acest concert s-a dorit a se atrage atenţia asupra faptului că orice persoană, indiferent dacă vorbim de una sănătoasă sau bolnavă, are dreptul la o viaţă normală. 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările