Romanele poliţiste scrise de JK Rowling, autoarea seriei „Harry Potter“, vor fi ecranizate de BBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanele poliţiste scrise de JK Rowling, autoarea seriei „Harry Potter“, şi semnate de aceasta sub pseudonimul Robert Balbraith, vor fi ecranizate de BBC, conform theguardian.com

Cartea „Cuckoo’s Calling“ a devenit un bestseller, după ce identitatea autorului din spatele pseudonimului Robert Balbraith a fost descoperită, romanul fiind scris, de fapt, de JK Rowling. Creaţia literară şi continuarea acesteia, „The Silkworm, vor reprezenta baza pentru un nou serial poliţist marca BBC.

Reprezentanţii BBC au declarat că Rowling va colabora la acest proiect, numărul şi lungimea episoadelor reprezentând detalii asupra cărora nu s-au luat încă hotărâri. „Este o mişcare bună din partea BBC să aducă ultimele cărţi ale lui JK Rowling pe micile ecrane. Telespectatorii îndrăgesc deja personajul din Cormoran Strike (un alt roman scris de JK Rowling şi ecranizat de BBC - n.r.), iar aceste seriale poliţiste vor reprezenta un eveniment pentru televiziunile din întreaga lume, a spus directorul televiziunii.

Serialul va fi produs de către casa independentă de producţie Bronte Film and TV, care lucrează, în prezent, la adaptarea romanului „The Casual Vacancy, semnat de aceeaşi JK Rowling. Materialul urmează să fie ecranizat în luna februarie a anului viitor.

La începutul acestui an, Rowling a mărturisit că a vrut să scrie o serie de romane care să aibă o şi mai mare continuitate decât celebrele „Harry Potter: „Este ceva destul de variat. Iubesc să scriu, aşa că nu cred că mi-am fixat un punct de final, a declarat autoarea.

Unul dintre lucrurile pe care le iubesc la acest gen (poliţist - n.r.) este că, spre deosebire de «Harry Potter», unde ne confruntam cu un fir narativ direct, unde era o poveste globală, cu început şi sfârşit, acum vorbim despre poveşti mai discrete. Atâta timp cât un detectiv trăieşte, poţi să îi tot dai cazuri de rezolvat, a completat Rowling.

Adaptarea BBC1, în colaborare cu HBO, a romanului „The Casual Vacancy, primul roman post „Harry Potter, îi va avea în distribuţie pe Michael Gambon, Keeley Hawes, Rory Kinnear şi Julia McKenzie.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite