FOTO VIDEO Protestul maramureşenilor: au adus un sicriu, împart gogoşi ca pomană la „îngropăciunea democraţiei“

FOTO VIDEO Protestul maramureşenilor: au adus un sicriu, împart gogoşi ca pomană la „îngropăciunea democraţiei“

Peste 3.000 de oameni au venit din nou în stradă    Foto: Angela Sabău

Peste 2.000 de oamenii au ieşit din case ca să protesteze în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare. Băimărenii au gândit manifestaţia sub forma unei înmormântări - a democraţiei - ca urmare a adoptării ordonanţelor de urgenţă ce modifică legislaţia penală din România.

UPDATE 20.00 Peste 3.000 de oameni s-au adunat, din nou în Baia Mare. Ei au plecat pe acelaşi traseu, ca şi serile trecute. Au făcut o oprire în faţa Prefecturii, după care s-au deplasat în faţa sediului PSD. Acolo au asezat sicriul pe care scrie ”Aici odihenşte democraţia”, au aprins lumânări şi au împărţit gogoşi, ca şi la pomană.

Protestatarii au plecat apoi în marş pe principalele bulevarde.

Sighetenii au ieşit şi ei din case în ultimele două seri. Peste 150 de potestatari au mărşăluit pe bulevardul principal din oraş cerând retragerea ordonanţei.  


UPDATE 19.14 S-au adunat deja aproape 2.000 de oameni care au pornit în marş pe acelaşi traseu ca şi serile trecute. 

UPDATE 18.32 Protestul băimărenilor de vineri seara se desfăşoară sub forma unei înmormântări - ”îngropăciunea democraţiei”. Oamenii au adus un sicriu în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare unde spun că se află acum democraţia, ucisă de PSD. Fete împart gogoşi participanţilor drept pomană după democraţie, au aprins lumânări în memoria ei. Se cântă ”Deşteptă-te, române!” şi permanemt se aude cântecul lui Călin Goia pe tema protestelor.

Sunt peste 500 de oameni în piaţă.


În pofida vremii nefavorabile, aseară au fost peste 3.000 de oameni care au scandat împotriva PSD şi a ordonanţei care modifică codurile penale. Protestatarii s-a deplasat în faţa Prefecturii şi apoi a mărşăluit pe principalele bulevarde din oraş. Acţiunea se va repeta în această seară, de la aceeaşi oră, în acelaş loc, în ciuda faptului că în Maramureş este cod galben de ploi. Ba mai mult, sighetenii s-au mobilizat şi ei şi au ieşit aseară în stradă în număr destul de mare.

 
Mai puteţi citi:

Protest în fața PSD Maramureș  Foto: Angela Sabău

Imagini din aceeasi galerie
  • Protest în fața PSD Maramureș  Foto: Angela Sabău
  • Democrația, înmormântată în fața sediului PSD Maramureș   Foto: Angela Sabău
  • Bianca dă pomană după democrație     Foto: Angela Sabău
  • Tinerii au adus un sicriu în care se află democrația ucisă de PSD    Foto: Angela Sabău
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: