Mărturia unui român aflat în mijlocul unei furtuni puternice în Germania: acoperişuri distruse, copaci rupţi, inundaţii şi zboruri anulate

Mărturia unui român aflat în mijlocul unei furtuni puternice în Germania: acoperişuri distruse, copaci rupţi, inundaţii şi zboruri anulate

Ţiglene au fost luate de pe case FOTO: Eduard Hoffmann

Românii care locuiesc în sudul şi sud-vestul Germaniei au început să posteze pe site-urile de socializare detalii despre dezastrul lăsat de furia naturii, care a avut loc miercuri, pe 3 ianuarie, şi a durat trei ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre o furtună care a luat pe sus tot ce a întâlnit în cale: acoperişuri, copaci, scaune de pe balcoane. Totul a început la ora 9 dimineaţa şi a durat până după ora 12.00.

„Zboară ţigle şi scaune de plastic luate de uragan, copacii se rup. Oare cât durează?”, a scris în urmă cu o oră pe site-ul de socializare Facebook, avocatul arădean Eduard Hoffmann, stabilit cu familia în Singen, Germania.

Acesta mai spune că în momentul de faţă pe străzi de aud sirenele ambulanţelor, ale echipelor de intervenţie în caz de deszastre şi drujbele cu care se eliberează soselele de copacii căzuţi.. Nu se ştie încă dacă sunt şi victime omeneşti sau doar pagube materiale.

Pe reţelele de socializare încep să curgă zeci de mesaje. Fiecare scrie zona în care se află şi ce pagube au fost. Toţi spun că este pentru prima dată când trăiesc aşa ceva.

„Conform unor informaţii oficiale, vântul a avut o viteză de 120 km la oră. Mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul Stuttgart şi Memmingen. Inundaţii mici pe alocuri, dar se aşteaptă inundaţii în continuarea zilei. Cel mai afectat este landul Baden-Württemberg, dar şi Bavaria. La fel au fost afectate zone din nordul Elveţiei în jurul lacului Bodensee”, declară, pentru Adevărul, Eduard Hoffmann.

Mai puteţi citi: Ophelia a devenit uragan de categoria 3, după ce a trecut de Insulele Azore şi se îndreaptă spre Irlanda

Uraganul Maria s-a înteţit la categoria cinci şi a ajuns în Caraibe: a lovit insula Dominica, smulgând acoperişul casei premierului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările