Tiroliană şi panouri de căţărare pe banii bisericii ortodoxe într-o pădure de lângă Alba Iulia

Tiroliană şi panouri de căţărare pe banii bisericii ortodoxe într-o pădure de lângă Alba Iulia

Vizitatorii parcului vor avea la dispoziţie şi o tiroliană

Asociaţia Centrul Dynamis a Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia amenajează în zona dealului Mamut de lângă Alba Iulia un parc de aventuri pe o suprafaţă de trei hectare. Terenul a fost cedat în folosinţă gratuită de Consiliul local Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia Centrul Dynamis a Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia va amenaja un parc de aventură pe Dealul Mamut, situat între viitoarea zonă de agrement şi Parcul Dendrologic. Lucrările de proiectare a parcului vor începe în perioada următoare.

„Aşteptăm să sosească specialiştii pentru a stabili modul de amenajare a parcului la faţa locului. Ne-am ghidat după parcul de aventură de la Braşov, a cărui costuri s-au ridicat la 100.000 de euro. Vrem crearea şi la Alba Iulia a unei zone asemănătoare, dar proiectul nu va avea o asemenea anvergură. Costurile exacte vor fi stabilite după întâlnirea cu specialiştii“, a spus preotul Nicolae Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia.

Acesta a precizat că vor exista minim trei tipuri de trasee adaptate la specificul terenului de pe Dealul Mamut. Traseele vor fi concepute pe grade de dificultate diferite care vor putea fi practicate în funcţie de categoria de vârstă, respectiv de copii de până la şapte ani, de copii cu vârste între 7 şi 14 ani şi de adulţi. Pe trasee se vor regăsi diverse obstacole. Se vor face căţărări pe panouri, coborâri cu tiroliana, deplasări de la un copac la altul prin nişte tunele de scânduri suspendate.

„Prin activităţile ce le vom desfăşura în acest parc nu dorim doar un simplu prilej de recreere, ci şi o ocazie prin care să dezvoltăm personalitatea copiilor, dar şi a adulţilor. Vrem ca ei să-şi dezvolte curajul, să fie mai încrezători, să-şi descopere forţele proprii, iar toate acestea să fie privite dintr-o dimensiune creştină“, a mai spus Nicolae Ignat, iniţiatorul proiectului. Lucrările de amenajare a parcului de aventură vor fi finalizate în 2012.

Art-terapie şi drama terapie

Sute de beneficiari ai Centrului Dynamis vor participa la o serie de activităţi în parcul de aventură. Copii provin în special de la centrele de plasament din Alba Iulia. „Avem în plan să oferim cursuri de socio-animaţie cu o durată mai mare de timp pentru cel puţin 400 de persoane, iar în activităţile cu durată de 2-3 zile să implicăm un număr mult mai mare de copii şi adulţi“, a precizat Nicolae Ignat. Doi preoţi şi doi psihologi se vor ocupa de planificarea activităţilor de educaţie prin aventură, art-terapie şi drama-terapie.

„Pe lângă ieşirile în natură şi jocurile specifice, copiii vor participa la activităţi deosebite. Prin art-terapie vor avea posibilitatea să se exprime prin desen, crearea de planşe sau realizarea unor colaje. De asemenea, avem prevăzute şi punerea în scenă a unor secvenţe sau a unor piese de teatru“, a spus Daniel Dorling, psiholog al Centrului Dynamis.

Acces gratuit

La activităţile din parcul de aventură de pe Mamut vor avea acces şi albaiulienii sau turiştii. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare. Terenul a dat în folosinţă gratuită de către Primăria Alba Iulia pe o perioadă de cinci ani. „Noi suntem interesaţi şi susţinem activităţile prin care tinerii îşi petrec timpul liber în natură, într-un mediu constructiv“, a precizat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. Acesta a precizat că din 2012, odată cu amenajarea zonei de agrement Mamut şi a Parcului Dendrologic, parcul de aventură va întregi posibilităţile de petrecere a timpului liber. „Mai mult, toată zona se va transforma într-o nouă atracţie turistică care va veni în completarea zonei istorice a Cetăţii Alba Carolina“, a mai spus Coşer.  Accesul în parcul de aventură va fi gratuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările