Subprefectul numit de ALDE în Alba, schimbat cu un funcţionar din Prefectură

Subprefectul numit de ALDE în Alba, schimbat cu un funcţionar din Prefectură

Sediul Prefecturii Alba

Ieşirea ALDE de la guvernare are efecte şi în Alba, unde subprefectul numit la propunerea acestui partid a fost schimbat din funcţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul subprefect de Alba este Nicolae Gheorghe Mera. Decizia a fost luată de Guvern, în şedinţa de luni. Tot luni, executivul a decis încetarea ocupării acestei funcţii publice de către Monica Popescu.
 
Guvernul a hotărât ”exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Alba de către domnul Mera Nicolae-Gheorghe” şi ”încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Alba de către doamna Popescu Monica”.
 
Monica Popescu a fost suprefect de Alba din 2017, fiind propusă de ALDE, formaţiune politică retrasă de la guvernare. Nicolae Mera a fost, anterior numirii temporare în funcţia de subprefect, consilier juridic la Instituţia Prefectului Alba.
 
Decizii similare au fost luate pentru funcţiile de subprefecţi din judeţele Bacău, Caraş-Severin, Iaşi, Hunedoara şi Sibiu. Recent, liderul ALDE a recomandat persoanelor numite la propunerea ALDE în cadrul Instituţiei Prefectului Alba să îşi dea demisia.

Nicolae Mera a ”cochetat” în trecut cu PSD. În 2004 acesta a fost la un pas să fie propus de PSD Alba pe lista de la Camera Deputaţilor, la alegerile parlamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: