FOTO UPDATE Drumul spre Mănăstirea Râmeţ, blocat peste 5 ore de o alunecare de teren. Circulaţia ar urma să fie închisă peste noapte

FOTO UPDATE Drumul spre Mănăstirea Râmeţ, blocat peste 5 ore de o alunecare de teren. Circulaţia ar urma să fie închisă peste noapte

Alunecarea de teren a acoperit şoseaua din Apuseni. Foto: ISU Alba

Drumul judeţean care asigură legătura cu Mănăstirea Râmeţ a fost blocat luni, 20 aprilie, timp de peste 5 ore după o alunecare masivă de teren.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Drumul a fost blocat din nou marţi dimineaţă prin extinderea alunecării de teren. Autorităţile lucrează cu mai mutle utilaje pentru îndepărtarea pământului şi a pietrelor de pe asfalt. Chiar dacă va fi redeschisă, circulaţia în zonă se va desfăşura cu greutate, pe un singur sens.
 
Autorităţile au mobilizat utilaje şi s-a reuşit deblocarea şoselei, dar, pentru că nu prezintă siguranţă pentru conducătorii auto, ar urmă să fie închis peste noapte pentru consolidarea malului de pământ şi piatră. Drumul asigura legătură cu Mănăstirea Ramet, unul dintre cele mai cunoscute lăcăşuri de cult din Transilvania.
 
Luni dimineaţă a plouat torenţial în zona Munţilor Trăscău, iar cantitatea de apă a antrenat viituri puternice pe văile ce s evara în răul Mureş: Valea Mănăstirii, Valea Geoagiului, Valea Aiudului şi Valea Galzii.
 
Zeci de locuinţe şi gospodării au fost inundate, iar două drumuri judeţene au fost blocate timp de mai multe ore. Pompierii militari din Albă au intervenit duminică şi luni pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de inundaţii.
 
Primele informaţii arată că au fost afectate: 27 case, 145 gospodării, opt operatori economici, şapte străzi, două poduri colmatate. Un număr de 118 pompieri militari şi voluntari SVSU au intervenit cu 20 autospeciale de intervenţie şi peste 5 motopompe remorcabile şi 20 motopompe transportabile pentru extragerea apei din gospodării, sedii de firme şi decolmatarea zonelor afectate.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările