Cum a înşelat o femeie zeci de oameni, cu promisiunea că le va cumpăra produse de pe un site chinezesc

Cum a înşelat o femeie zeci de oameni, cu promisiunea că le va cumpăra produse de pe un site chinezesc

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore la momentul documentării cauzei

O femeie din oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba, a fost trimisă în judecată la Judecătoria Alba Iulia pentru înşelăciune în formă continuată.

Ştiri pe aceeaşi temă

F. Crina le promitea oamenilor că le aduce produse din afara Uniunii Europene, de pe un site de internet, fără taxe vamale. Aceasta a încasat banii, dar nu a mai predate oamenilor produsele comandate.
 
”În perioada 2015-2018, tânăra, prin intermediul unei reţele de socializare, ar fi înşelat zeci de persoane din toată ţara promiţându-le achiziţionarea de diverse bunuri de pe un site de internet cu produse din afara Uniunii Europene la preţuri avantajoase şi fără taxe vamale, fără ca ulterior să-şi mai onoreze promisiunea”, a precizat IPJ Alba, la momentul demararii cercetărilor. 

În martie 2019, femeia a fost reţinută, fiind, ulterior, cercetată sub control judiciar. Valoarea sumelor plătite de victime era cuprinsă între 50 de lei şi 2.000 de lei.
 
Concret, femeia le-a promis persoanelor că va cumpăra în nume propriu produse de pe site-ul chinezesc AliExpress, le va prelua de la poşta vamală şi le va distribui, în final, celor care le-au comandat. A determinat victimele să-i remită parte din contravaloarea produselor, fără ca să-şi onoreze obligaţiile. 

Anchetatorii susţin că nu a comandat niciunul dintre produsele solicitate de oameni. Comenzile le prelua cu ajutorul Facebook.
 
Femeia a încheiat, iniţial, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, dar acesta a fost respins de instanţe în condiţiile în care inculpata s-a împăcat cu o mare parte dintre cele 35 de persoane înşelate. 
 
După înregistrarea cauzei la instanţă au fost depuse mai multe înscrisuri de către persoanele vătămate potrivit cărora a intervenit împăcarea sau înscrisuri prin care părţile informau instanţa că intenţionează să se împace. Pe baza acestora, acordul de împăcare a fost respins, iar dosarul retrimis la Parchet. În final, femeia a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune, dosarul având, în prezent, 12 părţi vătămate. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marţi, 20 octombrie 2020.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările