Criminalul din Alba Iulia care a ucis o femeie cu 25 de lovituri de cuţit a încercat să evadeze din închisoare

Criminalul din Alba Iulia care a ucis o femeie cu 25 de lovituri de cuţit a încercat să evadeze din închisoare

Tânărul este condamnat definitiv la 25 de ani şi 10 luni de închisoare

Tânărul din Alba Iulia condamnat definitiv la 25 de ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare pentru că a ucis o femeie într-un apartament s-a ales cu un nou dosar penal în închisoare. Pandelea Mihai Răzvan (28 ani) a fost trimis în judecată pentru tentativă de evadare din Penitenciarul Aiud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Aiud pe data de 4 aprilie 2018 şi urmează să parcurgă etapa camerei preliminare. Pentru această infracţiune, Pandelea riscă până la 3 ani de închisoare, pedeapsă care ar urma să se adauge celei pe care o execută în prezent.
 
”În data de 25 decembrie 2017, cu ocazia activităţilor specifice de servire a mesei, o persoană custodiată de Penitenciarul Aiud a părăsit secţia de deţinere în care era cazată şi a escaladat un gard din incinta penitenciarului. Deţinutul a fost somat şi imobilizat, de îndată, de angajaţii unităţii de detenţie, iar, conform prevederilor legale, administraţia Penitenciarului Aiud a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi a sesizat organele competente sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de evadare. De asemenea, faţă de deţinut au fost luate toate măsurile legale, atât administrative cât şi disciplinare”, au precizat reprezentanţii Penitenciarului Aiud.
 
Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat în 27 noiembrie 2017 decizia definitivă în dosarul în care Pandelea Mihai Răzvan a solicitat contopirea pedepselor primite în dosarul de omor şi cel în care a fost condamnat pentru furt şi acces ilegal la un sistem informatic. Decizia definitivă pentru infracţiunea de omor a fost pronunţată în 25 aprilie 2017, iar cea pentru infracţiunile informatice în 9 decembrie 2016. Pe lângă pedeapsa de 25 de ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare, Pandelea a rămas şi cu obligaţia de a despăgubi familia femeii ucise de el cu suma de 400.000 de lei. V
 
ictima acestuia a fost o tânără de 24 de ani din Mehedinţi, Alina Bianca Tănăsie, care închiriase un apartament în Alba Iulia în care se prostitua, Pandelea fiind unul dintre clienţii acesteia. Crima a avut loc în noaptea de 2/3 februarie 2016, iar tânăra a fost omorâtă cu 25 de lovituri de cuţit. Criminalul a fost reţinut după trei zile. Mihai Răzvan Pandelea a recunoscut crima şi i-a condus pe anchetatori la locurile din oraş unde a ascuns cuţitele şi bunurile furate din apartamentul acesteia: trei telefoane mobile, o tabletă şi portmoneul femeii, conform informaţiilor din rechizitoriu.
 
Femeia a fost ucisă cu două cuţite, după ce primul folosit de criminal s-a rupt în timp ce încerca să o omoare. Alina Bianca Tănăsie a fost găsită dimineaţa, fără suflare, într-un apartament de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Femeia a venit la Alba Iulia de la Arad şi se prezenta pe site-urile de specialitate ca escortă şi damă de companie sub numele de ”Mira”. 

 
citeste totul despre: