Consiliul Judeţean Alba, obligat să modifice documente din procedura de peste 13 milioane euro destinată centrului ecologic de deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
una dintre cele duă staţii de tarnsfer a deşeurilor care fac obiectul licitaţiei
una dintre cele duă staţii de tarnsfer a deşeurilor care fac obiectul licitaţiei

Consiliul Judeţean Alba este nevoit să remedieze documentaţia de atribuire pentru licitaţia cu valoare estimată de circa 13,1 milioane de euro organizată în scopul concensionării Centrului de Management al Deşeurilor de la Galda de Jos.

Consiliul Nţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a pronunţat în 26 mai 2020 decizia în cazul contestaţiei formulate de societatea Retim Ecologic Service SA Timişoara. CNSC a luat act de renunţarea la cererea privind suspendarea licitaţiei şi a admis alte cereri ale operatorului economic.

”Admite contestaţia înregistrată la CNSC sub nr. 16165/28.04.2020, în contradictoriu cu UAT JUDEŢUL ALBA, şi obligă autoritatea contractantă ca, în termen de cel mult treizeci de zile de la data primirii prezentei decizii, să remedieze cerinţele documentaţiei de atribuire, astfel cum rezultă din motivare. Actul de remediere va fi adus la cunoştinţa operatorilor economici de către autoritatea contractantă, prin publicarea lui în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, de îndată ce va fi adoptat, înainte de data-limită de depunere a ofertelor, cu prelungirea în mod corespunzător a perioadei de depunere a ofertelor, nu mai puţin de 10 zile”, se precizează în conţinutul deciziei de la CNSC. Firma a solicitat şi prelungirea termenului de depunere a ofertelor, lucru deja realizat de către CJ Alba. Astfel, termenul final a fost amânat pentru data de 19 iunie 2020.

Procedura de concesionare a fost lansată în SEAP în data de 16 aprilie 2020 şi are o valoare estimată de 63.518.681 de lei, respectiv. Suma este mai mică cu aproximativ 3 milioane de euro faţă de precedentele două licitaţii eşuate. Iniţial, termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru 25 mai. În principal, societatea comercială a solicitat CNSC reducerea valorii garanţiei de bună execuţie, eliminarea unor riscuri din capitolul ”managementul riscurilor”, modificarea unui indicator de performanţă, eliminarea unor prevederi din contractul de concensiune, prezentarea unei strategii de contractare, actualizarea planului tarifar şi a bugetului proeictului. Solicitările acceptate de către CNSC vor fi cunoscute după publicarea motivării deciziei.

Potrivit noii proceduri, contractul va fi încheiat pe o durată de 6 ani. Operatorul ar urma să administreze Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos şi staţiile de transfer de la Blaj şi Tărtăria, precum şi staţiile mai vechi de la Zlatna, Abrud, Baia de Arieş şi Aiud. De asemenea, operatorul se va ocupa de activitatea de transport a deşeurilor de la staţiile de transfer la centrul de la Galda de Jos.

Citiţi şi:

 

Scenariu de film cu acuzaţii de tâlhărie, şantaj, viol şi o victimă care practica videochat-ul. Atacatorii, achitaţi după 8 ani

 

VIDEO Cum se poate vizita ultimul vulcan care a erupt în România. Asemănarea izbitoare cu celebrul Etna din Italia

 

Tânărul care învaţă la Liceul Sportiv, dar „se antrenează“ zilnic pentru a deveni artist plastic. Ce planuri de viitor are

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite