Arest preventiv pentru administratorul judiciar şi complicele acestuia reţinuţi de DNA Alba pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie

Administratorul judiciar din Sibiu reţinut de DNA Alba Iulia pentru luare de mită a primit mandat de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Aceeaşi măsură preventivă a fost luatyă şi faţă de o femeie, complice a bărbatului.

Administratorul judiciar al unei firme din Sibiu, cercetat pentru luare de mită şi un complice al acestuia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Iniţial cei doi au fost reţinuţi, marţi 2 octombrie, pentru 24 de ore. Măsura a fost dispusă de magistraţii Tribunalului Alba, la propunerea procurorilor DNA, dar poate fi contestată la instanţa superioară, Curtea de Apel Alba Iulia.

”Admite propunerea Ministerului Public – D.N.A. –Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpaţii V. Petrică Dan şi V. Bianca Sanda şi, în consecinţă (…), dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – V. Petrică Dan, şi – V. Bianca Sanda, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3.10.2019 până la data de 1.11.2019 inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 2 octombrie 2019, ora 19:45”, se arată în decizia pe scurt a magistraţilor de la Tribunalul Alba.

Potrivit procurorilor DNA care anchetează cazul, înainte flagrantul din 1 octombrie, în urma căruia Vlaic Petrica Dan şi Vlaic Bianca Sanda, au fost reţinuţi, ”administratorul judiciar i-a dat banii primiţi cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal”.

   

”În perioada 2017 – 2019, inculpatul Vlaic Petrică Dan ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească obligaţiilor legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacţiunile sale încălcând prevederile Legii nr. 85/2014 atât în relaţia cu debitorul, cât şi cu instanţa judecătorească.

Banii pretinşi au fost remişi de omul de afaceri, după cum urmează:

– în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei în numerar,

-spre sfârşitul anului 2017 a prestat lucrări de asfaltare în cuantum de 39.746 lei în beneficiul unei firme ce aparţinea unei rude a inculpatului Vlaic Petrică Dan, contravaloarea lucrărilor fiind achitată ulterior de beneficiar administratorului judiciar,

– la începutul lunii august 2019, a efectuat lucrări de pavare a două curţi aferente imobilelor deţinute de inculpatul Vlaic Petrică Dan, lucrări în valoare totală de 33.000 de lei,

-la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei.

O altă tranşă de bani, în valoare de 20.000 euro, i-a fost remisă inculpatului V. Petrică Dan la data de 01 octombrie 2019, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. De menţionat este faptul că, înainte de intervenţia procurorilor anticorupţie, administratorul judiciar i-a dat banii primiţi cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-a ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal (…)”, se menţionează în comunicatul DNA.

Citiţi şi:

 

Mâncărurile arhaice ale moţilor: zama de cordii, chisăliţa, balmoşul, picioci balmujite. Câte s-au mai păstrat până az

 

Greşeala făcută de un bărbat care avea o datorie de 5.000 de euro la un italian. Cum a ajuns la închisoare pentru o perioadă de 3 ani

 

Un fermier din Apuseni a lăsat să moară de foame trei bovine. Ce soluţie a dat judecătorul în dosarul trimis în instanţă pentru uciderea animalelor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite