Topul locurilor superbe din apropiere de Bucureşti unde te poţi relaxa în timpul liber

Topul locurilor superbe din apropiere de Bucureşti unde te poţi relaxa în timpul liber

Pentru perioadele în care nu ai timp de un concediu în toată regula, îndreaptă-te către aceste locuri care gravitează în jurul Bucureştiului şi care-ţi oferă experienţe pe care poate că nu le-ai avut încă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucureşti, una dintre cele mai hedoniste capitale. Poate nu e lăudat chiar de toată lumea, dar este de departe un oraş dinamic, energic şi care oferă prilej de distracţie la orice pas (mai ales la pas prin Centrul Vechi în zilele de weekend). Ce să mai vorbim şi de straturile presărate ba de cultură, ba de istorie, ba de localuri apetisante pentru cei gurmanzi sau pasionaţi de arta gastronomică. Ştim că aici nu te plictiseşti niciodată! Dar ştim şi câtă nevoie ai din când în când de o oază de linişte, de a încetini pasul fie şi măcar pentru o zi, de a lăsa soarele să îţi curgă prin vene fără ca vreo altă grijă să se abată asupra ta.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a pregătit pentru tine câteva destinaţii în apropierea Bucureştiului, care să îţi fie la îndemână fie că vrei sa fugi de aglomeraţie pentru o zi, fie că a devenit o necesitate să îţi petreci mai mult timp alături de cei dragi într-un ritm relaxat, dar care totuşi să îţi ofere câte ceva nou de fiecare dată. 

Parcul Mogoşoaia

Deşi pare relaxant să te furişezi pe terasa palatului şi să sorbi o limondă, nu te limita la atât. Sunt aici o mulţime de lucruri care te vor îmbogăţi cu siguranţă.

Palatul Mogoşoaia este cel mai la îndemână exemplu de arhitectura brâncovenească. Asta pentru că a aparţinut familiei Brâncoveanu aproximativ 120 de ani, iar la fiecare restaurare stilul preţios al Ţării Româneşti din acea perioadă s-a păstrat de minune. Dacă o să ai curiozitatea, vei vedea că palatul cuprinde apartamentul familiei princiare, cuhnia sau bucătăria brâncovenească (şi cele patru turnuri de aerisire), Capela Ghe. Bibescu, serele Mogoşoaia, gheţăria şi biserica Sfântu Gheorghe care a fost ctitorită de însuşi Constantin Brâncoveanu până ca acesta să devină domnitor. Toate descriu un stil renascentist, cu linii simple, dar ornamentica este cu siguranţă barocă. Desigur că dacă te pasionează aceste lucruri şi vrei să afli mai multe, poţi intra la Muzeul de Artă Brâncovenească.

Dacă nu, poţi doar să te bucuri de ambient, să stai la picnic cu cei dragi, să închiriaţi hidrobiciclete, caiace sau să vă bucuraţi de soare şi mai apoi de serile culturale din weekend-uri. Oricum, pentru doar 15 kilometri distanţă de oraş, Parcul Mogoşoaia este cu siguranţă o destinaţie la îndemână, unde te poţi bucura de natură şi nu numai cat e ziua de lungă.

Parcul Natural Comana

Deşi în afara judeţului, Comana este o destinaţie relativ apropiată de Bucureşti, aproximativ o ora şi 15 minute cu maşina. Pentru diversitatea pe care o vei găsi aici, merită însă drumul.

Primul obiectiv de pe listă ar trebui să fie Parcul Natural. Adăposteşte multe curiozităţi, cam 141 de specii de păsări, aproximativ 31 de specii de mamifere printre care vidra şi pisica sălbatică, peşti, amfibieni şi multe, multe plante, unele dintre cele mai preţioase şi protejate cu mare grijă, precum ghimpele sau bujorul. 

Alte idei? Păi ar mai fi Mănăstirea Comana, Balta Comana şi Parcul de Aventură Comana. Poţi merge la pescuit, la picnic sau poţi să îţi iei o porţie de mişcare binemeritată şi să încerci activităţi mai îndrăzneţe precum mountain bike-ul, tiroliana, parapanta, echitaţie sau tir cu arcul. Orice ai alege, eşti oricum departe de forfota urbană şi asta nu poate decât să te relaxeze.

Rezervaţia de zimbri Bucşani/ Rezervaţia Neagră

La 80 de kilometri de Bucureşti se află cea mai mare rezervaţie de zimbri din România. Se întinde pe 160 de hectare şi adăposteşte câteva exemplare (aproximativ 40) de zimbri. Dacă ieşi la o plimbare în pădure nu o să vă întâlniţi, dar ai ocazia să îl vezi aici pe cel mai greu animal european, aproape o tonă poate cântări. Da, zimbrul este mai greu şi mai puternic decât un urs şi deşi nu prea are duşmani naturali, defrişările masive şi vânatul ilegal au făcut ca acestă specie să nu mai fie de găsit în libertate.

Aşa că dacă eşti hotărât să înfrunţi din priviri acest animal masiv şi impozant, te sfătuim să pleci dis-de-dimineaţă pentru a fi sigur că ajungi la ora lor de masă. Astfel ai să poţi să le imortalizezi grandoarea prin obiectivul aparutului foto. Dacă tot ai ieşit din oraş, îţi propunem să laşi maşina la intrarea în pădure şi să te laşi inundat de linişte vreo 6 kilometri, până ajungi chiar la rezervaţie. Este o pădure populată şi de cerbi, căprioare şi mistreţi, mult verde şi linişte acompaniată de trilul păsărelelor.

Dacă ai chef de un mic ocol şi o gură de cultură, tot in zonă se află şi casa memorială a lui I. L. Caragiale.

Pădurea Băneasa

Cauţi un loc aproape de oraş, poate aproape de mall, dar care să te facă să te simţi şi aproape de natură şi totodată aproape de tine…atunci, bine ai venit pe Aleea Privighetorilor, în Pădurea Băneasa, la doar 30 de minute de centrul Bucureştiului. De aici ai uşor acces fie la zoo, fie la zona pentru promenadă, cu alei şi bănci, ba chiar o să găseşti şi un restaurant, un teren de basket, masă de ping-pong şi un loc de joacă pentru copii. 

Aerul este curat, proaspăt şi poate te-ai săturat să alergi pe asfaltul din parcuri. Nişte exerciţii de yoga, o alergare scurtă sau doar privitul copacilor şi al cerului îţi vor încărca bateriile pentru săptămâna ce urmează. Promitem să nu te deranjeze nimeni în afară de căprioare sau veveriţe, sau câţiva alergători binevoitori.

Tărâmul zmeilor

În Săftica, la jumătate de oră de Bucureşti, se află un minunat centru de echitaţie. Loc numai bun pentru iubitorii de animale şi pentru cei care vor să înveţe anul acesta lucruri noi. Pas, galop, trap! Poate prima lecţie de echitaţie sau poate exerciţii potrivite celor mai experimentaţi. Nu uita să faci o rezervare telefonică înainte, pentru a fi sigur că unul din caluţi măcar te aşteaptă să plecaţi în aventură împreună cu instructorul!

Edenland Park

A spus cineva parc de aventură? Da, la doar 20 de minute de Bucureşti, în Baloteşti, ai unul din cele mai mari parcuri şi aventură cât cuprinde. Vei avea parte de 12 trasee prin copaci, perete escaladă, tir cu arcul şi chiar echitaţie! Şi ca să fii sigur că petreci un weekend de vis, îţi propunem cazare la casuţele din copac. Sigur o să fie inedit şi de neuitat!

Divertiland Playland

Când nu vrei să pleci chiar într-o drumeţie, dar ai chef de puţină adrenalină, mergi la Divertiland Playland. Este chiar pe şoseaua Pipera şi este un loc cu adevărat potrivit pentru distracţie. Diversitatea este probabil cuvântul definitoriu pentru această locaţie. De ce? Pentru că ai ce să faci acolo fie iarnă, fie vară. Au pârtie de ski, derdeluş, trambuline, bungee dome, arcade games, biliard, pistă de karting, ping pong, foosball. Pentru cei care nu merg însoţiţi de prichindei, au mai multe tipuri de piscină. Dolce far niente dolce…

Therme

Când ţi-e dor de mare, dar timpul este prea scurt sau vremea este încă răcoroasă, poţi să dai o fugă la Therme. Este un fel de paradis acvatic, pentru toate gusturile. Pentru cei care merg în familie, există zona Galaxy, cu piscină cu valuri şi tobogane indoor. Dacă vrei doar să te relaxezi, optează pentru zona The Palm. O să dai de piscine cu aromaterapie, palmieri şi jacuzzi. Iar pentru cei mai răsfăţaţi, zona Elysium oferă o varietate de saune tematice şi o piscină panoramică cu seleniu. Cum pentru ce seleniu? Pentru că este mineralul care te menţine tânăr şi frumos, la trup şi suflet. Nu o fi precum sarea mării, dar îţi aduce şi acesta doar beneficii!

Carpat bike

De când nu te-ai mai plimbat pe bicicleta? Ştii vorba care spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată? Dacă ai ceva timp liber şi nu ştii ce să faci cu el, e vremea să testezi veridicitatea zicalei.

Aproape de Bucureşti sunt două opţiuni. Fie turul Bucureştiului pe bicicletă, garantăm că o sa vezi tot ce e mai important şi relevant pentru Micul Paris, aşa cum i se spunea odată. De pe bicicletă o să fii un bun observator al eclectismului bucureştean, iar pulsul capitalei se va simţi puţin diferit.

Cealaltă opţiune este chiar mai tentantă. Ai auzit de conceptul bike&wine? Ei bine, da! Mergi cu bicicleta, pe un traseu de 40 de kilometri, în zona Dealu Mare, până la domeniile Rotenberg. Aici îţi răsfeţi papilele gustative testând vin şi câteva brânzeturi româneşti care să-ţi meargă la suflet şi să îţi dea energie să pedalezi şi înapoi! Rezervarea o poţi face pe site-ul lor. Dacă nu ai bicicletă, te ajută ei să închiriezi una potrivită turului. Iar ţie nu îţi rămâne decât maşina în parcare şi leneveala încuiată într-un sertar uitat al conştiinţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: