Restaurante „Zero Waste“ - Top 5 destinaţii în care sustenabilitatea se reflectă şi în bucătărie

Restaurante „Zero Waste“ - Top 5
destinaţii în care sustenabilitatea se reflectă şi în bucătărie

Restaurante „Zero Waste”

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a alcătuit o listă cu locaţii în care turiştii şi localnicii pot servi prânzul sau cina într-un restaurant care are grijă de mediul înconjurător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Folosirea produselor provenite din fermele locale, evitarea ambalajelor de unică folosinţă, colectarea resturilor alimentare şi transformarea lor în compost sunt doar câteva dintre priorităţile restaurantelor care se alătură noului curent „Zero Waste”. Bucătari din întreaga lume încep să adopte acest stil de a găti utilizând toate părţile unei materii prime şi atrag clienţi în restaurantele lor asigurându-se că impactul companiei lor asupra mediului înconjurător este minim.

Helsinki

Primul restaurant din regiunea nordică a Europei care s-a alăturat acestui trend (şi unul dintre primele din lume) se numeşte Nolla şi se află în capitala Finlandei. Însuşi numele este traducerea în finlandeză a cuvântului „zero”. Politica restaurantului privind aprovizionarea a fost dintotdeauna strictă, produsele cu ambalaje de unică folosinţă fiind refuzate. În timp, producătorii locali au înţeles viziunea antreprenorilor şi s-au alăturat iniţiativei, contribuind la menţinerea acestui trend.

Preţul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Helsinki: 107 EUR

Londra

Capitala britanică se bucură de mai multe opţiuni în ceea ce priveşte restaurantele „Zero Waste”, atrăgând şi antreprenori sau bucătari din alte colţuri ale lumii. Silo este unul dintre aceste exemple, fiind iniţial deschis în Australia în 2011, urmând să se arate londonezilor la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a hrănit locuitorii din Brighton câţiva ani. Nine Lives, Redemption, Tiny Leaf sau Farmacy sunt alte nume de afaceri locale care promit atenţie sporită către reciclare şi sustenabilitate.

Preţul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Londra: 105 EUR

Berlin

În districtul Mitte, pe Tor Strasse se află Frea, un restaurant vegan care luptă împotriva risipei alimentare şi militează pentru folosirea sustenabilă a resurselor. Iniţial, localul era deschis pentru masa de prânz şi pentru cină, dar pentru că devenea prea solicitant pentru personalul angajat, au decis să se concentreze doar pe pregătirea cinei, iar acum în fiecare seară toate mesele sunt ocupate. Prin urmare, cei care vor să se bucure de această experienţă sunt nevoiţi să facă o rezervare cu câteva zile în avans.

Preţul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Berlin: 77 EUR

Bali

Insula din sudul Indoneziei atrage turişti din toate colţurile lumii, mai ales prin plaje, terase de orez, sau corali, dar în ultimii ani tendinţele europene încep să fie asimilate din ce în ce mai mult. Prin urmare, un restaurant care foloseşte doar produse locale şi care contribuie la protejarea mediului înconjurător a fost deschis în zona Seminyak şi se numeşte Potato Head Beach Club.

Preţul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Bali: 30 EUR

Dakar

Nu mulţi s-ar aştepta ca în Senegal să existe antreprenori interesaţi de acest curent, dar patronul Copacabana Surf Village, un restaurant şi magazin cu articole pentru surfing situat pe plaja Virage, şi-a propus să îi contrazică. După ce a preluat afacerea de la tatăl său, a început să ia măsuri privind reducerea folosirii plasticului şi a materialelor chimice de curăţenie şi să contribuie la educaţia localnicilor privind reciclarea şi folosirea sustenabilă a resurselor. 

Preţul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Dakar: 60 EUR

Preţurile menţionate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru o noapte într-o cameră dublă într-un hotel de 3 stele în perioada 01.01.2019 - 05.11.2019 cu date de căutare între 01.01.2019 - 05.11.2019. Preţurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările