Regatul Bhutan se redeschide turismului şi triplează taxa turistică zilnică

Regatul Bhutan se redeschide turismului şi triplează taxa turistică zilnică

Mănăstirea budistă Taktsang din Bhutan Foto Shutterstock

Bhutanul se va redeschide pentru turiştii internaţionali din septembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, au declarat oficialii pe 30 iunie, în timp ce micul regat himalayan încearcă să-şi revigoreze economia, potrivit CNN

Cuprinsă între China şi India, ţara cu frumuseţe naturală pitorească şi cultură budistă veche, a închis foarte devreme turismul, o sursă majoră de venit, în martie 2020, când a fost detectat primul caz de COVID-19 acolo.
 
Regatul Buthan, cu mai puţin de 800.000 de oameni, a raportat aproape 60.000 de infecţii şi doar 21 de decese, dar economia de 3 miliarde de dolari s-a contractat în ultimii doi ani fiscali, împingând mai mulţi oameni în sărăcie.
 
Consiliul de Turism al Bhutanului (TCB) a declarat că turiştii vor avea voie să intre începând cu 23 septembrie.
 
Cu toate acestea, li se va percepe o taxă de dezvoltare durabilă de 200 USD per turist pe noapte, în creştere faţă de cei 65 USD percepuţi timp de trei decenii. Oficialii au spus că noua taxă va compensa impactul de carbon al turiştilor.
 
„COVID-19 ne-a permis să resetăm – să regândim modul în care sectorul poate fi cel mai bine structurat şi operat... menţinând în acelaşi timp amprenta de carbon la un nivel scăzut”, a declarat Tandi Dorji, preşedintele TCB şi ministrul de externe al ţării, într-un comunicat.
 
Autorităţile au spus că Bhutan a revizuit standardele pentru furnizorii de servicii, cum ar fi hoteluri, ghizi, operatori de turism şi şoferi.
 
Turismul are 50.000 de angajaţi şi a contribuit cu o medie anuală de aproximativ 84 de milioane de dolari în cei trei ani de dinaintea pandemiei în schimburi străine directe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările