Povestea omului de afaceri care şi-a vândut tot ce avea pentru a salva case tradiţionale româneşti ce urmau a fi demolate

Povestea omului
de afaceri care şi-a vândut tot ce avea pentru a salva case tradiţionale româneşti ce urmau a fi demolate

Cristian Dumitrescu

După 14 ani în care a locuit în Canada, un om de afaceri a vândut tot ce avea pentru a reface un sat tradiţional lângă Bucureşti. A cutreierat satele pentru a cumpăra sute de obiecte tradiţionale şi case vechi ce urmau a fi demolate şi a făcut din ele un „sat“ lângă Bucureşti care să-i aline dorul de casa bunicilor, vândută în timpul în care a fost plecat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Dumitrescu (63 de ani)) îşi aminteşte cum setea de libertatea l-a purtat la 24 de ani spre Canada. Cu doar 60 de dolari în buzunar şi gândul că nu-şi va mai vedea părinţii niciodată, a plecat într-o ţară în care nu cunoştea pe nimeni. Singurul gând care îl mâna era dorinţa de a-şi demonstra că poate reuşi pe cont propriu. A început spălând vase şi experimentând muncile de jos, dar a avut şansa de a lucra la o importantă firmă canadiană unde a devenit expert în proiectare pe calculator. În scurt timp şi-a deschis propria firmă, ajungând să câştige sume fabuloase din consultanţă.

Întors în România, la 14 ani după ce lăsase în urmă ţara natală, Cristian Dumitrescu a aflat că locul de care îi fusese cel mai dor, casa bunicilor, fusese vândut. A început să-şi construiască un spaţiu care să se apropie cât mai mult de locul copilăriei, mergând prin sate pentru a cumpăra obiecte tradiţionale. Aşa a ajuns să cumpere case vechi şi sute de obiecte tradiţionale pe care le-a adunat într-un loc de poveste de lângă Bucureşti, unde a dat viaţă unui sat tradiţional românesc pe care l-a numit „Grădina Vlahiia“. 

Cum arată satul maramureşean de lângă Bucureşti:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: