Ce schimbări apar în corp în timpul zborului cu avionul şi cum le putem evita

Ce schimbări apar în corp în timpul zborului cu avionul şi cum le putem evita

Dincolo de frica de înălţime, multe persoane experimentează în timpul zborului cu avionul probleme cu auzul, respiraţie urât mirositoare sau modificări ale stării de spirit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Călătoria cu avionul poate fi o experienţă înspăimântătoare pentru persoanele cărora le este frică de înălţime, însă este cel mai rapid mijloc de transport şi singurul care te poate duce în aproape orice destinaţie.  Pe de altă parte, acest avantaj are un preţ pe care organismul este nevoit să îl plătească, fiind expus la tot felul de condiţii potenţial dăunătoare în timpul zborului.

Site-ul 247tempo.com a compilat o listă de reacţii care au loc în corp în timpul zborului,  verificând informaţiile în surse precum Asociaţia proprietarilor de aeronave şi piloţi sau Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Diferenţa de fus orar

În cazul în care există diferenţă de fus orar, ceasul dvs. intern vă poate deregla somnul şi nivelul de energie. Oboseala din timpul zilei, insomnia şi schimbările de dispoziţie sunt simptome comune.

Probleme cu auzul

Indiferent dacă aveţi bilete la clasa întâi sau economy, presiunea atmosferică nu face discriminări.  Veţi resimţi durere în interiorul urechilor la decolare şi aterizare sau când există o schimbare bruscă a altitudinii. Auzul înfundat şi pierderea temporară uşoară a auzului sunt simptome comune. Căscatul, înghiţirea sau guma de mestecat, ar trebui să remedieze problema.

Gustul suferă modificări

Receptorii gustului sunt mai puţin sensibili din cauza presiunii scăzute din cabină, provocând mai puţin oxigen în sânge. Gustul dulce nu se simte la fel de puternic, în timp ce aromele sunt mult mai intens percepute.

Respiraţie urât mirositoare

Cine nu s-a jenat să deschidă gura după ce s-a trezit după un pui de somn în avion? Respiraţia urâtă este un efect secundar al deshidratării. Motivul pentru care te deshidratezi în cabina de avion este nivelul scăzut de umiditate. Beţi mai multă apă, folosiţi loţiune de corp, picături pentru ochi şi spray nazal. Guma de mestecat poate ajuta la stimularea producţiei de salivă.

Schimbarea stării de spirit

Jurnalele medicale spun că există studii care sugerează că mersul cu avionul provoacă schimbări de dispoziţie din cauza perturbării ritmului circadian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările