Un milionar dezvăluie cele 9 semne care arată că nu vei fi niciodată bogat: de ce nu avem toţi parte de bunăstare materială

Un milionar dezvăluie cele 9 semne care arată că nu vei fi niciodată bogat: de ce nu avem toţi parte de bunăstare materială

Multi-milionarului american Steve Siebold vorbeşte din propria experienţă avută în lumea reală ca atlet profesionist, trainer naţional şi om de afaceri pe plan internaţional. FOTO salon.com

Cum se face că deşi, potrivit multi-milionarului american Steve Siebold, „toată lumea are aceeaşi oportunitate de a obţine bunăstarea materială”, nu toţi avem parte de ea şi care sunt semnele că nu vom fi niciodată bogaţi, explicate în cele ce urmează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Multi-milionarului american Steve Siebold vorbeşte din propria experienţă avută în lumea reală ca atlet profesionist, trainer naţional şi om de afaceri pe plan internaţional. Potrivit publicaţiei Business Insider, Siebold este autorul cărţii „Cum gândesc oamenii bogaţi” şi un multi-milionar care a intervievat peste 1.200 din cei mai bogaţi oameni din lume în ultimii 30 de ani.

Puneţi prea mult accent pe economisire şi nu suficient pe câştig

Economisirea este crucială pentru atingerea bunăstării, dar este bine să nu vă focusaţi atât de mult pe economisire încât să începeţi să neglijaţi câştigul, cel din urmă fiind acela pe care se concentrează oamenii bogaţi. 

Nu faceţi investiţii

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a câştiga mai mulţi bani pe termen lung este să îi investiţi şi cu cât mai devreme începeţi să investiţi, cu atât mai bine. O modalitate uşoară de a testa terenul investiţiilor este aceea de a începe să economisiţi pentru pensionare folosind conturi în care banii voştri să fie investiţi în acest scop.

Vă mulţumiţi cu un salariu stabil

Oamenii aleg de cele mai multe ori să fie plătiţi în funcţie de timpul de lucru – prin salarii stabile sau pe ora de muncă -  în timp ce oamenii bogaţi aleg să fie plătiţi în funcţie de rezultate şi sunt, de regulă, liber profesionişti.

Cumpăraţi lucruri pe care nu vi le puteţi permite

Dacă trăiţi peste posibilităţile pe care le aveţi, nu vă veţi îmbogăţi. Chiar dacă începeţi să câştigaţi mai mult sau vi se oferă o mărire consistentă, nu folosiţi această justificare pentru a vă permite un stil de viaţă excentric. 

Urmaţi visul unei alte persoane, nu al vostru

Dacă vă doriţi să aveţi succes, trebuie să vă placă ceea ce faceţi – aceasta înseamnă să vă stabiliţi şi să vă urmaţi pasiunea. Prea mulţi oameni fac greşeala de a urma visul altcuiva – precum cel al părinţilor – conform lui Thomas C. Corley, care a petrecut cinci ani cercetând milionari.

Rareori ieşiţi din zona voastră de confort

Dacă vreţi să atingeţi bunăstarea materială, să aveţi succes sau să progresaţi în viaţă, va trebui să vă obişnuiţi cu incertitudinea sau cu lipsa de confort. Oamenii bogaţi, în special, găsesc confortul în incertitudine. „Confortul fizic, psihologic şi emoţional reprezintă scopul primar al mentalităţii clasei de mijloc”, crede Siebold.

Nu aveţi scopuri clare pentru banii voştri

Banii nu vor apărea pur şi simplu; trebuie să munciţi pentru ca aceştia să vină. Dacă vreţi să atingeţi bunăstarea, trebuie să aveţi stabilit un scop clar şi specific înainte de a elabora un plan financiar pentru atingerea acelui scop.

Mai întâi cheltuiţi şi apoi economisiţi ceea ce a rămas

Dacă vreţi să vă îmbogăţiţi, fiţi primul care are acces la banii câştigaţi. „Ce face majoritatea oamenilor atunci când câştigă un dolar este să-i plătească prima dată pe toţi ceilalţi”, scrie milionarul David Bach în cartea „Milionarul automat”, referindu-se la faptul că avem grijă să ne plătim toate taxele, dar nu facem un obicei din a pune deoparte un procent din ceea ce câştigăm, într-un cont separat. Acesta sfătuieşte ca, decât să cheltuiţi şi apoi să economisiţi ce a rămas, mai întâi să economisiţi.

Credeţi că a vă îmbogăţi este ceva de neatins

„De regulă, oamenii cred că a fi bogat este un privilegiu acordat doar celor norocoşi”, scrie Siebold. „Adevărul este că, într-o ţară capitalistă, aveţi toate drepturile să fiţi bogaţi dacă sunteţi dornici să aduceţi un plus semnificativ de valoare pentru alţii.” Siebold mai sfătuieşte să începeţi să vă întrebaţi pe voi înşivă „De ce nu eu?”, pasul următor fiind acela de „a gândi în stil mare”. Oamenii bogaţi au aşteptări mari. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările