Topul destinaţiilor în care turiştii pot admira animalele sălbatice în habitatul natural

Topul destinaţiilor în care turiştii pot admira animalele sălbatice în habitatul natural

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat cele mai interesante locuri în care putem călători pentru a vedea animale sălbatice trăind în habitatul natural.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot mai mulţi turişti încearcă să evite experienţele din timpul vacanţelor în care animalele sunt ţinute în captivitate iar organizarea tururilor ghidate de tip „safari” au devenit din ce în ce mai cunoscute. Oamenii conştientizează acum că cea mai bună educaţie privind protejarea planetei are loc atunci când experienţa este autentică şi impactează privitorul pentru un timp îndelungat. Iar urmărirea unor pui de ţestoase care fac primii paşi sau a unei familii de elefanţi care se relaxează sub soare nu poate fi prea uşor de uitat.

  1. Churchill, Hudson Bay - Canada

Orăşelul din regiunea Manitoba din partea de nord a Canadei este unul dintre puţinele locuri în care pot fi urmăriţi urşii polari liberi, datorită tururilor în autovehiculele adaptate condiţiilor de tundră. În timpul verii, norocoşii care ajung aici pot observa balenele Beluga iar nopţile de iarnă obişnuiesc să uimească turiştii prin luminile aurorei boreale. Este departe de a fi un loc uşor accesibil, dar efortul va fi pe deplin răsplătit, aşa cum confirmă atât de mulţi vizitatori care susţin financiar activităţile locale de turism responsabil pentru mult timp după experienţa proprie.

  1. Insulele Galápagos - Ecuador

Charles Darwin a vizitat aceste meleaguri înaintea publicării teoriei evoluţioniste, dar impactul asupra vizitatorilor încă este unul puternic. Arhipelagul de insule vulcanice adăposteşte sute de specii de animale şi plante care se găsesc doar aici. Tortuga Bay este locul celebru în care ţestoasele depun ouăle din care pot fi observaţi puii de ţestoasă care fac primul drum spre mare. Pe acelaşi ţărm se pot observa şi iguanele marine sau pelicani, iar rechinii nu sunt foarte departe în larg.

  1. Coasta Ningaloo - Australia

Aflată în partea de vest a continentului îndepărtat, această destinaţie oferă ocazia rară de a înota alături de rechinii-balenă (mult mai prietenoşi decât transmite numele lor) şi alte specii de peşti. Turiştii care ajung aici obişnuiesc să urmărească şi migraţia balenelor cu cocoaşă, într-unul dintre numeroasele tururi cu elicopterul. Desigur, explorarea unei părţi a recifului de corali care îi poartă numele - cu o lungime de 300 km - nu poate lipsi din programul vizitatorilor.

  1. Parcul Naţional Serengeti - Tanzania

Probabil cel mai cunoscut loc în care pot fi văzute grupuri mari de animale în habitatul lor natural: aproximativ 2 milioane de antilope, girafe şi zebre obişnuiesc să migreze în diferite perioade ale anului. Făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO, acest parc găzduieşte (printre altele) şi cele cinci animale rare (”the big five”), lei, elefanţi, rinoceri, bivoli sau leoparzi, fiind unul dintre puţinele locuri din lume în care se pot găsi aceste specii împreună.

  1. Parcul Naţional Volcanoes - Rwanda

Munţii din acest parc naţional găzduiesc cele aproximativ 340 de gorile de munte din totalul estimat de 800 de exemplare la nivel mondial. Turiştii care doresc să viziteze familiile de gorile de munte o pot face doar însoţiţi de un ghid autorizat şi au nevoie de un permis de vizitare. Se eliberează 8 astfel de permise pentru fiecare zi iar interacţiunea cu gorilele este limitată la o oră, pentru a proteja viaţa acestei specii pe cale de dispariţie. Tot aici pot fi observate şi maimuţe aurii (golden monkeys), elefanţi de pădure, bivoli şi alte peste 300 de specii de păsări şi mamifere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: