Proiecte de case bungalow: idei de case mici, fără etaj

Proiecte de case
bungalow: idei de case mici, fără etaj

Proiecte de case bungalow FOTO: dreamhomesource.com

Casele de tip bungalow au un singur nivel sau, cel mult, un pod mansardat, fiind locuinţe ideale pentru persoanele cu mobilitate redusă, pentru familiile mici sau pentru vacanţe la munte ori la mare. Vă propunem câteva proiecte de case bungalow.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casele de tip bungalow îşi au originea în India, denumirea fiind un derivat al cuvântului „Bengali“, cu sensul de casă în stil bengalez. Iniţial, acestea erau case mici şi cu un singur nivel  (sau, cel mult, o mansardă) şi o verandă spaţioasă.

Proiectele de case bungalow sunt ideale pentru persoanele cu mobilitate redusă, fiindcă acestea nu au scări, se întind pe un singur nivel şi sunt mici, deci nu necesită un efort foarte mare pentru întreţinere.

O altă caracteristică a acestor locuinţe este folosirea de materiale uşoare: lemn, stuf, bambus şi sticlă. Sufrageria este aşezată în mijlocul construcţiei, iar încăperile sunt legate prin holuri. Acoperişul care depăşeşte marginile casei este un alt element specific acestor case.

Coloniştii englezi au preluat proiectele de case bungalow pentru casele lor de vară. Mai târziu, dezvoltatorii au început să folosească acest termen pentru casele mici, în general.

În prezent, ele se găsesc atât pe litoral, cât şi în zonele de munte. Aceste construcţii sunt realizate în mijlocul naturii, având spaţiu verde în jur, iar proprietarii beneficiază de mai multă intimitate decât în cazul caselor obişnuite.

Din punct de vedere al costurilor, un bungalow este mai scump decât o casă cu etaj, fiindcă necesită o fundaţie şi un acoperiş mai mari pentru acelaşi spaţiu locuibil. O fundaţie mai mare înseamnă, de asemenea, un teren mai mare, deci costuri suplimentare.

Proiecte de case bungalow:

FOTO: dreamhomesource.com

Proiect de casă bungalow FOTO: dreamhomesource.com

Proiect de casă bungalow ideal pentru litoral

 FOTO: dreamhomesource.com

FOTO: dreamhomesource.com

FOTO: theplancollection.com

FOTO: theplancollection.com

FOTO: theplancollection.com

FOTO: theplancollection.com

FOTO: theplancollection.com

FOTO: theplancollection.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările